28 mai 2008

Multumesc Justin Capra!



Inginerul si inventatorul roman, Justin Capra a implinit 75 de ani.

Arestat de securtitate, a ajuns maturator, spalator de masini prin garaje, tratat cu ostilitate şi persiflat, a ramas tot timpul credincios viselor sale.

Pe langa Soleta, micuta masina care consuma jumatate de litru de benzina la suta, care uimeste inca bucurestenii incepand de prin anii '80. Pe langa rucsacul cu propulsie, inventat la 25 de ani, practic un aparat de zbor individual, furat si brevetat de americani ulterior, aparatul fiind folosit în prezent pentru calatoriile in spatiu.
Pe langa, invatatura crestina aplicata, cu care nu inceteaza sa ma uimeasca acest intelept, astazi reuseste sa descumpaneasca si sistemul!

Academia Romana l-a desemnat, marţi, pe Justin Capra drept castigator al Marelui Premiu acordat persoanei care a avut cea mai mare contributie la schimbarea in bine a Romaniei.
Trupetii "isteti" s-au reagatat imediat! Au acordat premiul in bani. Trambitand ca acorda cel mai mare premiu din istoria premiilor romanesti...trei miliarde de lei vechi.

Ce face maestrul Justin Capra? Raspuns exceptional!
"Este meritul Creatorului, este meritul angoasei complexului de inferioritate, lehamitei de cotidian si lipsurilor. Acum sunt obligat sa termin unele proiecte pe care le-am inceput si nu le-am terminat din lipsa de bani...Sper sa avem in curand un nou tip de aparat de zbor . Toti banii ii voi ceda pentru constructia acestuia"

A ramas vaduv. Traieste dintr-o pensie de noua milioane cinci sute de mii pe luna. Doarme intre motoare in fabrica unde este colaborator patru ore pe zi, continund sa lupte!

Multumesc Justin Capra,
La multi, multi, ani cu sanatate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu va obositi sa comentati daca nu aveti o identitate clara, vizibila si verificabila.