30 apr. 2008

"Şi mâine a fost o zi"



"Jesus Christ Superstar” semnat şi gândit de tine să fi fost o premoniţie… ? Iarăşi o bizară coincidenţă… ?

Şi cât am alergat cu Lulu în ziua când am venit la tine să cântam la chitară tema principală a spectacolului… Eram fericit, ştiam că ai renăscut şi eram mândru ca sunt invitat fie chiar şi ca instrumentist să fim împreună pe scenă în spectacolul studenţiilor tăi. Poate s-ar fi schimbat multe şi în viaţa mea...

Dar acolo nu ai mai venit şi fără tine ziua aceea m-a... alungat încă odată din prăfuitul „ATF” acum... Universitate de Artă, renaştera mea dând semne că... mai are de aşteptat puţin.

Spectacolul a ieşit, câţiva l-au şi văzut. Studenţii au găsit o brumă de angajamente... o perioadă, şi acum, cu toţii mic cu mare, “celebrii” sau anonimi, încartuiţi sau "civili" în ale meseriei, ne luăm hainele negre abia uscate de plans şi pornim spre tine. Întâlnirea de pe urmă a haiducilor...

La nopte la Bulandra cu Adi Pintea, pare a spune tot oraşul gri vlăguit de marşuri de homosexuali şi nazişti, sau "alternativi"... într-un hâd rânjet al fiarei ce nu îşi pierde nici una dintre victimele sale.

Astăzi am avut spectacol (sâc) şi copiii râdeau căutându-l pe Victor al lor... Singur, în bezna culiselor m-am întâlnit cu tine. Am râs, am spus poezii, am cântat cu gura mare pentru Tot... apoi m-am întors la ei. Mai am puţin. Doar o replică, două... poate un cântec si gata. Si atunci vom bea berea aia...
Aia...!

Îi mulţumesc bunului Dumnezeu că mi-a dăruit privilegiul de a te iubi ca pe un frate drag şi că am înţeles şi de la tine ce frumos este să fi OM !

Cu bine şi...uneori aşa este ! Ai avut dreptate...

„Şi mâine a fost o zi!”


IN MEMORIAM
ADRIAN PINTEA
Bistriţa 1954 – Bucureşti 2007

2 comentarii:

  1. O mamica si bunica din parohia Costeasca......
    As zice ca, daca nu ar exista Victor Vurtejanu, el ar trebui inventat! L-am cunoscut cu ceata lui intr-o iarna, in ajunul praznicului Nasterii sfinte a Domnului Iisus, invaluit de ..."mirajul Craciunului", dar abia in seara asta am aflat amanunte despre el, viata si activitatea lui, ceea ce m-a facut sa scriu aceste randuri. Oricum eu multumesc Domnului ca exista si duce mai departe traditia stramoseasca a colindelor de Craciun, a sufletului de artist a romanului adevarat, nemachiat, pur si sanatos!

    RăspundețiȘtergere
  2. Va multumesc din toata inima pentru cuvintele calde la adresa mea, sper sa ne revedem an de an in spectacole mai mari sau mai mici, dar la fel de aproape, suflet langa suflet.

    Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere

Nu va obositi sa comentati daca nu aveti o identitate clara, vizibila si verificabila.