21 iul. 2009

Scrisoare de la Tata - part.3


Un cantec...(toti ne aduceam cantecele) dinainte de epoca Germania. Formatia Star 2000 al lui Petrica. Deci inainte de 74...

Imi placea mult prin tematica (vezi si anul) dar si prin amintiri comune (personal am cantat la televiziune cantecul "Marina" si un cantec in limba germana - pe care nimeni nu-l intelegea...dar il canta si Hodovanski - si era avizat deci de CC (PCR) "Den est fur ein Seeman Hinaus.."

Era in str. Molier. Inregistrarea s-a facut intr-un cort al Armatei la Televiziune. In acelasi spectacol debuta cu mine, o palida si timida Doina Spataru - blonda (era vanzatoare de martisoare la magazinul Sora apoi a facut "filo" si a luat-o un arhitect)

Si cu o eleva, Doina Badea - cu o voce de alto care a placut ("Canta un matelot..."). La pian neuitatul Vasilica (Vasile Vasilache)...m-a vazut seara tot familonul. Mama Magda si Virginica ziceau la toti - cum zicem noi acum de tine (vezi ca te-am "parat" de compozitor la o colega de la TV...)

Aveam si formatia "mea"- ca si tine...
Formatia "mea" (sax, pian, acordeon, vioara, la tobe subsemnatul) o intrebuintam/convocam doar la suse la Institutul Geologic (retzeta superba, peste 3000 lei pe noapte !!! ) NE AJUNGEA LA TOTI FRATESTE si la Grivita Rosie - unde si gasisem sala si repetam - gratis.

Cu Vasi - la pian, Gusti - la acordeon si eu la tobe (percutzie se zice acu' pardon...) mai cantam la Politehnica, la Comitetul Geologic - pe sfintii Voivozi - era aproape pt.Vasi care nu-si putea folosi picioarele (avusese poliomielita si il asezam la clape inainte de ridicarea cortinei...apoi la Casa Universitarilor si sambetele faceam dans la ASE - in Bastiliei.

Cand am cantat la o sala a Savoy-ului din Tei prezentarea ne-a facut-o Nicu care aparuse nu-s de unde de vreo saptamina si se tine scai de noi. Nimeni nu-l agrea - dar el se tot vara ( pt. pauze...zicea el). L-a suparat mult pe Tata asa zisa prezentere de pauza cand el (avea deja ochelari grosi si complexe de grec-evreu) m-a anuntat:

"Urmeaza un tanar care...o sa vedeti...seamana cu o antena instalata de televiziune" - eram foarte inalt 1 m 86-87 si slab...intocmai ca fratitu iar tv-ul avea doar 2 ore pe zi si era o noutate la instalare. Cu fiare, bare si catarge...lumea nu stia cum "prinde" si ce..."prinde"

In '70 cand bantuiau filmele cu Mariano si Dylaila cu Tom Jones - Petrica a avut curajul sa bage in cantari o prelucrare complect apolitica!!!! Si a iesit si el la vopsea...cand comisia a inchis putin printre ochi si degete.
Un moment...

Unde esti Copilarie? Cu vapoare de hartie...
Avioane din ziare care ne duceau spre soare
Unde esti Naivitate?
Cu iluzii colorate cand visam ca prin Poiene
Ne asteapta Cosanzene...

Ai grije de tine! Felicitari ca slabesti. Continua - cel putin doi ani - dar bicuieste putin si fa plimbari undeva - de exemplu la Brasov ce ai zice? - Cu clapa sau chiar fara ?

Da, ai ghicit, suntem putin in corzi dar imi revin-bun bancul.
Nu mai ninge. Pupi-tata.

ps. ce inseamna ochi-dochi stii?

Un comentariu:

  1. Ce frumos... incintator. Mai exista astfel de oameni? Incredibil. Da cu timpurili? Nu era umai rau? De ce maninca astia de azi cacat?

    RăspundețiȘtergere

Nu va obositi sa comentati daca nu aveti o identitate clara, vizibila si verificabila.