27 iul. 2015

In balcon la canton


Se facea ca exista un entuziam de nedescris desi nici nu auzim de "net", "ifoane, tefloane si teveuri in culori. Se mai facea ca exista o agentie de turism - BTT unde oricine era asteptat cu bucurie sa angajeze ghizi profesionisti cu care urcau in munti.

Se mai facea ca desi se muncea si sambata la saiba nu la desktop, trenul de 15.00 din Gara de Nord era plin ochi de oameni frumosi, cantece si multa, multa dragoste si bucurie... desi nu aveam "plastice" in picioare, titanuri in corzi sau rucsaci cilindru pe care ii vedeam doar in poze pe la "ddristi", polonezi si alte natii mai evoluate, ce ne vizitau frecvent!
 
Ce am pus in loc fiecare stie si indura...sau nu... 

Jepii sunt tot acolo!

23 iul. 2015

Filmam !


Am aflat ca voi face parte din distributia noului film al domnului regizor Catalin Saizescu. 

De domnul Saizescu ma leaga o veche prietenie inca de cand eram tineri si colaboram la filme frumoase. Pe atunci francezii veneau aici si realizau productii serioase impreuna cu echipe romanesti si noi roiam creativi si dornici sa invatam meserie de la un cineast grozav ca domnul Ion Marinescu care conducea casa de filme ATLANTIS FILM.

Cu domnul Catalin am lucrat prin 2004 si la comedia romaneasca "Milionari de weekend" ( vezi foto cu Tudor Chirila, Mihai Bendeac, Andi Vasluianu, Nicodim Ungureanu, Dan Chiriac si subsemnatul) care s-a bucurat de succes. Filmam prin toata tara impreuna cu alti colegi talentati cu un Pontiac decapotabil preparat de cascadorii domnului Bogdan Uritescu, mancam pe apucate, dormeam in rulotele de machiaj, alergam entuziasti intre spectacolele de la teatru si filmari, dornici sa muncim cat mai mult si cat mai bine. Era greu insa foarte frumos si abia asteptam sa vedem cum arata munca noastra.

Noua productie, intitulata "Scurtcircuit" (Fault Condition) este legata de un fapt real, tragedia petrecuta in  august 2010, la Maternitatea Giulesti din Bucuresti.

13 iul. 2015

Frelanceri in zona


Dialog, scena de doi, plus neveste, copii si...altele...

- "Anghele, am primit niste stavride proaspat... Il curat si il trag la tigaie si va asteptam .
- Staaaai, ca am bagat placintele la cuptor si vin. Aduc si berea bulgareasca !"

Si eu si el suntem actori. Nici eu, nici el nu avem servici la stat. Colegii cu salar nu participa din motive doar de ei stiute. Si suntem cam de-o jumate de teatru pe aici, in satul de pescari uitat de timp. Amandoi avem copii si ne bucuram de ei. Se zbenguie linistiti pe plaja cu jocuri doar de ei intelese...

Noi ne facem surprize nemaipomenite si povestim amintiri. Eu mai cant la chitara uneori, el naste versuri haioase,

caci viitorul e trist...

10 iul. 2015

Bucuria cadrului


Treaba cu fotografia este grea. O resimti daca ai un dram de bun simt in fata panopliei unor mari artisti fotografi. 

Uneori nu ai ce iti trebuie, alteori nu ai invatat si nu stii... Balansul de alb, temperatura de culoare, expunere, incadrare si tot ce inseamna munca specifica... Apoi subiectul, lucrul cu el, pregatire, machiaj, lumina, atmosfera, oof... cate ar fi de spus... insa...

Nicidecum nu sunt eu acela care poate sustine o prezentare a tuturor celor necesare... Uneori ma bucur si apas declansatorul camerei.

Atat...