27 feb. 2013

Filmari "Scoala Gazda" part. 2


In Dorna Arini, printre brazi, zapada si copii ce se bucura inca de tara lor. Ar fi multe de spus...

Dar astazi am sa tac si am sa ma bucur. Atat...

25 feb. 2013

Filmari "Scoala Gazda" part.1


Am pornit la drum sa filmam primul videoclip oficial al trupei CEATA lu' VURTEJANU. Locatia aleasa este un taram de vis din Bucovina, un loc caruia numai daca ii rostesti numele parca invoci povesti ce nu isi vor gasi sfarsit. Dorna Candrenilor din judetul Suceava la poalele muntelui Suhard,  taramul haiducului  Candrut.

Echipa noastra va parcurge impreuna peste 4000 de km cu aproximativ 2 tone de echipamente necesare filmarile ce se vor desfasura la aproape 1200 m inaltime. Pe langa acestea sunt direct implicati 30 de oameni inimosi, cateva locatii de filmare, cai, cascadori, efecte speciale si mai ales dorinta tuturor de-a realiza o productie deosebita !

Sper sa reusesc sa va tin la curent cu aceasta noua productie marca STAGE WORKS si cu ajutorul lui Dumnezeu si a tuturor celor care ne-au ajutat, nadajduim sa izbandim in toate cele propuse.

22 feb. 2013

Jamparale


O iesire impreuna cu prietenii intr-o zi de primavara, undeva aproape de Bucuresti a nascut un album si o poveste ce mi-au daruit cateva cadre interesante dar mai ales o experienta pe care multi si-o refuza, intelegand ca a fi actor in Romania inseamna a fi doar un alt salariat intr-un serviciu ce primeste pomana saracacioasa de la buget...

Multumiri lui Calin Dumitrescu - foto si Sebastian Plamadeala - video. Albumul foto "Jamparale" se gaseste aici

19 feb. 2013

Resursa umana

In  vis nu exista frica. Cand pierzi copilul din tine incepi sa te temi, sa te indoiesti... Si apoi incet, pe nesimtite, incepi stupid sa memorezi, reproducand mecanic aceiasi pasi dintr-un trecut ce credezi ca iti apartine...

Critici, judeci si lasi frica si slugarnicia sa te conduca descurajand tot ceea ce Dumnezeu iti scoate in cale. Apoi incerci sa uiti, mintindu-te ca aceasta este singura cale de resusita sociala...

Forta ce ti-a impus frica te-a transformat in sclav – o noua marfa pe deplin sacrificabila, numita pompos “resursa umana"

17 feb. 2013

Ursul de Aur ajunge in Romania !


Actorii, regizorul si producatorul roman ai peliculei Pozitia copilului puncteaza decisiv la cea de-a 63-a editie a Festivalului International de Film de la Berlin si aduc pentru prima data in tara prestigiosul trofeul Ursul de Aur !

Felicitari tuturor celor care au contribuit la aceasta reusita exceptionala ! Pacat doar ca toate productiile romanesti ce au reusit sa castige admiratia membrilor juriilor internationale nu sunt prezentate mai intai publicului romanesc...Poate ca exista normative internationale, poate ca sunt strategii de marketing...nu stiu si nici nu vreau sa fiu inteles gresit...Spun doar ca este pacat ca prezentem intai afara productii realizate in tara, creem palmares si valuri ca mai apoi aici salile de cinema sa ramana tot goale...Poate o noua strategie pe piata romaneasca de film sa adune laolata breasla si sa reusim sa ne impunem constant nu numai ca un val nou...

Sa fim mandrii de reusita acestei echipe si sa incercam sa sustinem mai mult ceea ce face intr-adevar diferenta !

PS. Distributia completa si echipa filmului Pozitia Copilului le puteti gasi aici

15 feb. 2013

Am filmat in Las Fierbinti


MediaPro Pictures m-a invitat sa filmez pentru doua zile in celebrul serial "Las Fierbinti". Filmarile se desfasoara in localitatea Fierbinti Targ din judetul Ialomita, loc in care toata suflarea satului, gainile, caii, casele, crangurile si tractoarele sunt parte dintr-un imens platou de filmare.  

Lume buna in echipa, colegi de facultate dar si profesionisti cu care nu am avut ocazia sa colaborez pana acum. Povestea episodului in care apar este scrisa cu ritm, mult umor si reuneste actori de prima mana, unii chiar din tanara generatie cu care am colaborat excelent.

M-am bucurat sa ma reintalnesc cu exceptionala actrita Mirela Oprisor cu care printre picaturi am depanat amintiri de pe vreme studentiei noastre si cu talentatul actor Adrian Vancica care a creat un super personaj pentru intreg serialul. Am descoperit la lucru pe tanarul actor Toma Cuzin care prin charisma sa m-a trimis cu gandul la regretatul Serban Ionescu dar si pe Mihai Rait Dragomir actor inzestrat cu multe calitati din generatia tanara.

Scenariul exceptional scris de Mimi Branescu care actor fiind a inteles perfect cat de importanta si necesara este replica, este filmat de o echipa de operatori condusa de directorul de imagine Serban Ionescu si orchestrat ireprosabil de regizorul Dragos Buliga .

Amintesc si tin sa multumesc intregii echipe de productie care foarte bine organizata si extrem de atenta la detalii a avut grija de mine si m-au facut sa ma simt extrem de confortabil pe toata durata pregatirii si realizarii acestui episod din serialul "Las Fierbinti" ce va fi difuzat in cel de-al 3-lea sezon de la lansarea sa oficiala.  

12 feb. 2013

Taina ogorului


Multa, foarte multa vreme am muncit pentru altii. Mi-au stors lamaie in ochi si ca actor angajat si ca producator privat destui neaveniti ce nu aveau nici o chemare catre zona scenei. Aveau multe cunostiinte, proptele sau pur si simplu soarta le-a jucat o farsa...

Am lucrat si alaturi de oameni faini si luminosi. Putini, insa ii voi tine minte mereu. Acolo era altceva... Abia asteptam intalnirea, numaram clipele pana vom relua iar repetitia sau munca de pregatire a vreunui proiect. Aici invatam, comunicam si nici o clipa nu simteam ca muncesc pentru cineva, trageam toti sa ridicam constructia noastra. Aici am fost binecuvantat.

Ambele situatii s-au dus, cu anii...cu oamenii frumosi ce s-au stins sau cu lichelele de prin jur ce acum nu se mai coboara pana in zona de productie...Si-au tras doctorate si asistenti care le sufla in ceai in timp ce cu o mana le leagana orgolile...

Acum lucrez doar pentru mine. Adica pentru ceea ce am inceput cu multi ani in urma si imi doresc sa termin. Nu este deloc diferit fata de situatiile de mai sus. Intalnesc si hauri fara sens dar si culori nemaipomenite ce se bucura sa fie redate.

Stiu ca nu sunt singur. Ca mine mai sunt cativa, am cercetat si am aflat. Ma "tulbura in sens emotional pozitiv"  ca sa folosesc frazari de tip "intelectualo-struto-pantofi de lac", ma tulbura realmente ziua in care ne vom regasi, din nou impreuna ! Pentru ca astia ca mine, cei ce isi ara singuri ogorul inhamati la propriul plug de Domnul Dumnezeul nostru, suntem legati toti de o taina comuna.

8 feb. 2013

Cautam terasa bloc/institutie


Productia primului videoclip al trupei
CEATA lu' VURTEJANU cauta urgent:

LOCATIE:

Terasa de bloc/institutie in Bucuresti cu o panorama cat mai generoasa a orasului, accesibila pentru o zi de filmare.

INFO: STAGE WORKS - 0755 037 933 / 935

5 feb. 2013

Cascadorii

Bucuria intalnirii cu echipa de cascadori condusa de Razvan Puiu, stunt coordinator-ul poate cel mai cautat de echipele de filmare straine ce lucreaza in Romania, omul care a ridicat stacheta acestei meserii teribile din arta cinematografica. Profesionist adevarat, Razvan ne-a prezentat cu bucurie cate ceva din partea nevazuta a vietii de cascador. Asa am avut sansa sa cunosc pe tanarul cascador Catalin Mancafa, pe Mihai Iliescu cascador dar si maestrul emerit al sportului la bob, omul care la numai 34 de ani este multi campion national, participat la Olimpiada de la Torino dar si unul dintre cei trei eroi ai marsului de 500 de km realizat in onoarea  parintelui primului batalion de vanatori de munte, generalul Virgil Badulescu.

Spectaculoasa a fost intalnirea cu cei trei cai-cascador Kron, Camil si Jean echipa perfecta ce reuseste sa te emotioneze profund, completand emotional tabloul unei zile unice petrecute in natura alaturi de cai si oameni frumosi, undeva prin Valea Argovei.














3 feb. 2013

In chiloti dar coafati rasta !


Devine din ce in ce mai greu sa pastrezi ceea ce este romanesc, mai ales in imagine. Satul romanesc jumatate pustiu a devenit o combinatie jalnica intre cizme de cauciuc si antene de satelit.

Muncim sustinut pentru productia primului videoclip CEATA lu' VURTEJANU, o poveste pe care ne-am dorit-o cat mai aproape de muzica pe care o cantam. Exact ca si in contractele sau ofertele ce ne parvin ca muzicieni in care suntem sfatuiti politicos sa incercam o "rebrenduire"  a numelui, a repertoriului si a costumelor de scena pe motiv ca este prea "de nisa" totul si de aceea publicul nu va aprecia mesajul nostru, in imagine caci aceasta este pana la urma un videoclip, situatia este identica...

"De ce nu ati incerca ceva mai simplu...? De ce o poveste cu cai, cu bunici si copii, cu foc de stana, cu munti plini de paduri si cuptor de pamant ce coace paine...? Aceasta Romanie nu mai exista. Nu mai este nevoie de ea. Publicul nu o mai doreste. Publicul gusta acum tiganusii afoni ce se dau "jamaicani" frazand cu accent de Bronx si de East Coast..."

In zadar sa explici temebelului absolvent de SNSPA (scoala nationala de studii politice si administrative) convertit de familie in Manager Tour sau Organizer, ca legile Artelor, lumea Spectacolului este cu totul alta decat ce a asimiliat el de pe teveuri plimbandu-si fundul prin colosala Eu-Ro-Pa...ca publicul trebuie ridicat si invatat sa discearna, sa cumpere doar ceea ce ii este cu adevarat de folos. Ca inabusala si sugrumarea lui cu non valoare, cu "playback" si "cover" nu vor duce decat la colaps...financiar, social, cultural.

Coboarand stacheta continu vom avea doar praf...Nu poti sa afirmi coerent stand in patru labe si imitand prost. Cusatura se vede indiferent de forta tehnicii. Tehnica este o prelungire a corpului. Daca sufletul iti ramane mic, megapixelii  si super senzorii nu sunt decat paiate si oameni pe picioroange urland prin balci...Talent si har exista. Munca si demnitatea inca ne lipsesc. Si atunci iese ciorba saracului de corcoduse...servita ca "exotism" si premiata ca incurajarea minoritatilor.

Ne-am intors de la Golesti, dimineata pornim catre Valea Argovei in cautarea pierdutei case taranesti cu cuptor de pamant care sa ne devina lance si scut. Un lucru este clar. Oricat de greu ne este, cu siguranta nu vom naste imagini in chiloti, cu masini "beton" si jamaicani de Ferentari coafati "rasta" chiar uitati in fantastica noastra nisa !

1 feb. 2013

Romania muzicii traditionale

Documentarul realizat de Nicolae Margineanu realizat in 2002 este o prezentare enciclopedica a instrumentelor muzicale traditionale din Romania. Sunetul propriu fiecarui instrument e analizat din perspectiva rolului sau in armonia specifica a regiunii de unde provine. Descriind marea varietate a instrumentelor traditionale, filmul trasează o adevarata harta a muzicii din Romania.