30 nov. 2012

Comunicat de presa


Primaria Sectorului 3 va invita la Gala Artelor – Gala Premiilor de Excelenta in Arta care va avea loc sambata, 1 decembrie, la Centrul Cultural „Casa Artelor” din sectorul 3, strada Gheorghe Petrascu, numarul 49.

Primarul Sectorului 3 impreuna cu personalitati artistice binecunoscute vor inmana premii pentru merite exceptionale unor artisti importanti care locuiesc in acest sector. Printre cei premiati vor fi regizorul Victor Ioan Frunza, actorul Vlad Ivanov, coregraful Florin Fieroiu, poetul Ioan Es. Pop, sculptorul Bogdan Hojbota si compozitorul Nicu Alifantis.

In cadrul evenimentului va fi organizata o expozitie de arta plastica unde vor expune sase artisti renumiti ai sectorului 3: pictorii Stefan Pelmus, Dan Bota, Dan Cicovschi si sculptorii Bogdan Hojbota, Costel Iacob si Mihai Tugearu.

Muzica romaneasca va acompania evenimentul. Ceata lu’ Vurtejanu, Corul Acapella si violoncelul lui Adrian Naidin vor desavarsi atmosfera de sarbatoare a Galei Artelor.

26 nov. 2012

Andrei Plesu - Pildele lui Iisus


Iubirea hristica nu se poate darui pietrelor, firilor indaratnice sau indobitocite, razvratitilor profesionisti si adormitilor. Nu contamineaza, somnambulic, pe toata lumea. E de fata pentru toti, dar nu pentru oricine.
Andrei Plesu

24 nov. 2012

Lelita noastra

Pentru rautaciosii ce blagosloveau ca performam doar "colinde", iata o foarte faina "Lelita Saftita", cantec cules de la magistralul Anton Pann. Orchestratii: Jimi El Laco (Nightlosers), Mihai Alexandru (Al Mike) si Victor Vurtejanu (Ceata lu' Vurtejanu)

 
Inregistrare din emisiunea "Petrecem K Lumea" - Antena 2 unde am fost prezent alaturi de ceata mea in distributia:
Cristian Ciubotariu - voce si duba
Cristian Carabulea - vioara
Radu Varsta - Bass

Multumiri Ana Maria Petre, Monica Eftimiu si Fredi Camacho!

23 nov. 2012

Cristian Ciubotariu


Cristian Gabriel Ciubotariu teolog, profesor, absolvent al Facultatii de Teologie instrumentist, vocalist si... proaspat tatic. Sunt onorat ca de la infiintarea trupei CEATA lu' VURTEJANU, Cristian mi-a fost alaturi nelipsit, si la bine si la greu.

LA MULTI ANI, MULTI ANI CRISTIAN !

22 nov. 2012

Blestemul pamantului


"In toate rolurile ma regasesc pentru ca e mintea mea, e sufletul meu, sunt ideile mele. Nu pot sa spun ca am oferit unui rol mai mult decat celuilalt. Am dat atat cat ii trebuia sa traiasca, sa fie tinut minte si iubit de spectator."
IN MEMORIAM
SERBAN IONESCU

21 nov. 2012

Click - Click, dublu click !


Click-ul, supremul criteriu ce curand va fi asimilat ca unic adevar valabil. Nu, gaselnita cu target-ul este doar un prim pas. Si daca este sa ma iau dupa istorie el va dura in Romania cam 30 - 50 de ani. Dar aici nu vorbesc de halta noastra prafuita cu closete infundate. Ma gandesc, vorba lui Caragiale, la sarmana Eu-ro-pa, asta...cum sa ii zic...? faimoasei uniunii ce asimileaza premianti de Nobel cu aceiasi pasiune cu care asculta discursurile lui becali...

Atentie, ideea nu e valabila pentru blocul nordic caci acolo lucrurile stau complet diferit. Comunismul a invins si sta mana in mana cu monarhia de se mira si ei ce fericiri ii asteapta...

Click-ul nostru cel de toate zilele, minciuna ridicata la grad de virtute...Va fi precum in istorie ? Vom asista si aici la "suicidul" leader-lui asa cum ne-au obisnuit specialistii in macro-marionetism ?

Sau...?
Vom trai ziua in care te vei mandri cu website-ul tau ce are doar 30 de accesari si acelea confidentiale ? Te vei chinui vreodata sa ascunzi munca ta ? Sa o arati numai celor ce stiu despre ce este vorba ?

...asa cum au fost creati aditivii alimentari, armele chimice sau schemele de imbogatire pe seama naivilor pasionali ?

Click usor, tuturor !

18 nov. 2012

O melodie in premiera


Astazi pe Antena 2 de la ora 19.15 va prezint in premiera o noua melodie de pe urmatorul album. Pentru prima data prezint public alaturi de CEATA mea cate ceva despre ce stim sa facem si in afara repertoriului nostru de colinde.  

Si da, sunt emotionat pentru asta !

Multumesc pentru invitatie si suport Monica Eftimiu, Ana-Maria Petre si Fredi Camacho!

Fotografie realizata de dl. Gheorghe Manea 

16 nov. 2012

De sezon

E un soi de lehamite generala...

Oameni seriosi de la care ai pretentii dispar in ceata, timpul trece si gasesti numai blazari si eschive...

Frica domneste si pare ca nu e leac sa o indeparezi...

15 nov. 2012

Premiera la Petrecem K Lumea







CEATA lu' VURTEJANU invitata la emisiunea Petrecem K Lumea a lansat o noua melodie si a sarbatorit cu tort si voie buna impreuna cu realizatorii Ana Maria Petre si Fredi Camacho implinirea a 70 de editii de la lansarea emisiunii !

Multumind pentru invitatie producatorului Monica Eftimiu va invitam sa ne vedeti Duminica 18 noiembrie de la ora 19.15 pe Antena 2

13 nov. 2012

MySpace


MySpace un modul de socializare, un spatiu unde gasesti tot ce inseamna muzica si nu numai. De astazi suntem si noi prezenti acolo. Este simplu, intuitiv si sper de folos:


Dati un semn de va place, de nu va place...

10 nov. 2012

Ramas bun Iurie Darie


Nascut pe 14 martie 1929, in Vadul Roşu - judetul Soroca, Iurie Darie a debutat in 1953, cu “Nepoţii gornistului” regia Dinu Negreanu. A fost ales de regizorul Mircea Dragan in 1969 pentru a juca in celebra serie "Brigada Diverse". Urmeaza o cariera stralucita cu spectacole celebre precum "Troilus si Cressida" sau "Umbra"...

Cate ar fi de spus despre omul frumos Iurie Darie...

Dumnezeu sa il odihneasca in Cetele Dreptilor!

9 nov. 2012

Hiromi


Hiromi Uehara copilul minune al muzicii japoneze vine la Bucuresti !

Sambata 10 noiembrie 2012, ora 21:00 la Sala Radio, Hiromi: The Trio Project featuring Anthony Jackson si Simon Phillips 

Daca ai un bilet in plus da un semn !!!

8 nov. 2012

Viata fara de moarte


Nu exista batranete. Exista numai tinerete, numai forta, numai zbor. Astia sunt anii pe care i-a facut  Dumnezeu, dupa socoltelile Lui. Dar, oricare ar fi varsta, nu este nici un motiv sa nu tii aripile intinse.
O tinerete, daca nu-i structurata si cu ceva batranete, e in primejdie. Si daca exista o nuanta de batranete la tinerete, va exista si tinerete la batranete.

3 nov. 2012

Pentru ca traim. Impreuna.

Plec, plec, plec ! Am nevoie sa ma plimb prin padure, sa nu vad decat cer si varf de munte. Sunt satul p a n a   p e s t e   c a p  de toata mizeria orasului gri, plin de impotenta si lamentatie...

Am lansat cateva provocari, am luat si decizii, am mai tras odata aer in piept si am hotarat. Asa ca acum este timpul sa ma reculeg. Sa imi duc copilul prin munti, peste paduri, asa cum facea candva tata cu mine.

apoi
Treaba asta, cu zbaterea catre a construi, catre a sustine, a proteja ceea ce inseamna viata, valoare autentica, taina, imi este foarte clar nu este pentru orcine. Multi vin, se mint o perioada, apoi pleaca ofuscati catre "a vegeta".

Desi destul de criptic ce spun, cine intelege, intelege... Si sunt multi cei care inteleg si simt !

Asadar, dupa cele randuite pentru cei plecati, maine sunt Mosii de toamna, cu parastas si pregatirea de intrare in Postul Craciunului, pornim la drum.

Ai sa intrebi si tu ca si ceilalti, de ce iti marturisesc totul atat de personal....

Pentru ca tu si eu, acum, ne este dat sa traim impreuna.

...iar pentru mine, aceasta, este ceva extrem de important !

sa auzim de bine...

1 nov. 2012

Zambetul

Multa, foarte multa vorbaraie in asa zisa industrie artistica din Romania...Intalniri care mai de care mai importante denumite pompos "meeting" care neaparat se tin in carciumi fitioase, unde de fapt nu se intampla nimic...Pleci mai prostit de cat ai venit.

Te straduiesti ca dobitocul sa iti construiesti un portofoliu, aduni fotografii, platesti sedinte foto din care te alegi doar cu vreo 3 cadre ca lumea...ca deh...lumina, pregatirea...obiectivul uitat...acumulatorii descarcati...alergi dupa materiale, aduni cronici de un rand din te miri ce ziar-online, grupezi, selectezi, aranjezi, pui frumos in  dosarele, bagi banii in site-uri, faci demo-uri pe care nu le asculta nimeni, faci prezentari in te miri ce programe care nu au compatibilitate in nici un computer normal, ca deh...asa da bine...ce sa mai...si ajungi la intalniri, unde zpeztialist-ul fornaie, intre 2 telefoane, ca astia zici ca sunt nascuti doar din gsm si carciuma, fornaie usor pe nas verdicte catastrofice.

" - Pai nici trupa X nu are, nici Y nu poate, nici ala, nici ala. Ca la noi, nu se mai poate nimic, ca daaa...acum 5 ani, ca daaa alt repertoriu, ca daaa...si daa..."

Si ?
Teveurile disloca mintile cu subiecte de neimaginat, publicul avid cere, doreste...dar nu plateste...media, asa zisa media supusa politicului te imbarbateaza cu un " asta e...ce sa-i faci ?...pacat ...!"

Iti dau astia un curaj...de sa te duci singur sa te ceri pe esafod...!

Si nu pomenesc aici de studenti, care au preluat doar placa lui 100 de euro/zi... Vorbesc de oameni care acum 3-4 ani trageau tare in teren, cot la cot cu artistul, alergand zi si noapte, dormind pe apucate dar dorind din tot sufletul !

Nu e bai, increderea mea nu este in oameni si ce va sa fie de facut se va face ! Dar incetati cu ipocrizia macar o clipa ! Ma refer aici strict la cei care usor dezmortiti "ar face ceva", "ar incerca", "ar da niste telefoane..."

Daca vreti concret, cereti si veti primi ! Artistul adevarat, cu atat mai mult cel independent, stie ce, cum si cand. Nu suntem deloc o rasa de alienati, romantici si boemi ireparabili. Suntem puternici ancorati in realitate. In aceasta realitatea propusa si diriguita de dumneavoastra...economisti de 3 lei, juristi manjiti si patati pana la a 5-a generatie, politici analfabeti sau sergenti platiti la metrul/cub de pamant cedat...

In aceasta realitate, ne ducem zilnic copilul la scoala, cumparam paine si ne facem rost de medicamente contra "bolilor profesionale". Va enerveaza cumplit zambetul pasnic cu care traversam catastrofele ce le nasteti, stiu...!