30 sept. 2012

Multumesc Dem Radulescu


"Si chiar daca ceea ce construiesti se distruge peste noapte, merita sa zidesti mai departe"

Undeva in Romania anului 1931, pe 21 septembrie, pornea pe drumul sau cel ce avea sa imi sadeasca in suflet cuvintele de mai sus.

Multumesc dom' profesor Dem Radulescu !

29 sept. 2012

5 minute



Clipele de dinainte...irepetabile...emotionante. Totul este gata ? Am lucrat bine ? Emotia pluteste peste tot in aer. Cateva din intrebarile pe care ti le-ai tot pus vor primi acum raspuns. Se vor naste altele...

Afara, freamatul. Zgomotos, rece si distant...Cei pe care i-ai chemat, pentru care te-ai pregatit, ai muncit greu, impotriva lui "nu se mai poate", "nu mai merita"..."banii"..."dar banii ?" sunt la un pas de a te judeca...Implacabil, rece si distant. Uneori devin ai tai, alteori devii al lui... E ciudat dar adevarat...

Cinci minute, doar cinci minute ti-au mai ramas...

Te asteptam ! Poveste continua aici la ART & FUN Center

27 sept. 2012

Ramas bun Sven Hassel


"Un infanterist urcă panta în fugă, dând din mâini ca un nebun, beat de frică. Îl urmăream nepăsător: ceva la ordinea zilei. În zorii aceleiaşi zile, eu însumi cunoscusem acea spaimă care te paralizează, îţi cuprinde maţele şi te face să-ţi strângi fesele.

Încremeneşti, sângele îţi îngheaţă în vine, chipul ţi se face alb ca varul, ochii ficşi, eşti mai mult mort decât viu!

Îndată ce camarazii bagă de seamă ce se întâmplă, tabără asupra „bolnavului".


Dacă pumnii nu ajung, se trece la loviturile date cu piciorul şi cu patul armei. Atunci te prăbuşeşti hohotind de plâns, iar ceilalţi lovesc întruna. Tratamentul este brutal dar reuşeşte de cele mai multe ori.

Încă mai aveam obrazul plin de vânătăi, căci Porta mă cotonogise zdravăn. Îi eram recunoscător. Dacă ar fi dat mai cu milă, aş fi fost numai bun pentru cămaşa de forţă."
  Sven Hassel - Monte Cassino (fragment)
   
Ramas bun  Sven, Legionarul, Micutul, Porta, Bătrânul, Heide, Barcelona, ramas bun Sven Hassel !

25 sept. 2012

Cautam instrumentisti


Producatorul spectacolului "SE INTAMPLA DE CRACIUN" sustinut de
trupa CEATA lu' VURTEJANU anunta scoaterea la concurs a urmatoarelor posturi:

3 posturi instrumentist: Clarinet, Clape/Pian, Vioara
1 post Vocal feminin: Alto/Sopran

Cerinte:
Domiciliul stabil in Bucuresti, cunoastere si citire partituri, experienta in domeniul scenei, seriozitate, disciplina, disponibilitate pentru repetitii, instrumente si amplificare (unde este cazul)
Cei declarati admisi vor fi angajati in regim de colaborator (contract de colaborare) pe perioada 15 noiembrie - 26 decembrie 2012 (cu posibilitatea de prelungire) Pentru detalii si inscrieri trimiteti CV cu fotografie pe adresa office@brickmedia.ro

Spectacolul "SE INTAMPLA DE CRACIUN" - Concerte de Colinde si Cantece Traditionale Romanesti este itinerant. In acesta a 10-a stagiune a sa, spectacol prezinta publicului larg colinde si cantece traditionale romanesti reorchestrate intr-o maniera dinamica, vie, ce completeaza spectaculos linia traditionala si filonul folcloric autentic.

Spectacol sustinut de CEATA lu' VURTEJANU
 Producator general STAGE WORKS srl
Partener media BRICK MEDIA srl

23 sept. 2012

Nic-usor

"- E timpul ca dreapta sa actioneze"
"- E timpul ca cei de centru sa treaca la actiune"
"- E timpul ca stanga sociala sa se mobilizeze"

"- Consens national, coabitare!"

Aud asta pe toate canalele, feisbucu e plin si el de politologi zelosi...Treaba fiecaruia, "cum iti asterni asa dormi" sau "fiecare pasare pe limba ei piere" mi se par mai adevarate ca niciodata. Dar sa pui tu pret pe nenica astia...e dovada de mare imbecilitate !

Ultimul produs din seria '89 aparea dom' profesor Nicusor. Pelitic ireparabil, biciclist, moralizator,consumator de muzici bune, calm, recomandat de toti 'telectualii, salvator de piata Matache...Nicusor s-a imbracat in camasa alba a luptatorului neinfricat si s-a luat la tranta cu mamutii. Poporul a ingurgitat si a percutat! La secunda! Avem un nou lider, o noua speranta se naste, apai e musai sa dam buzna !

Ce a facut Nicusor ? Am vazut...
Ce face Nicusor...? Candideaza la parlament ! Numai de acolo poate conduce corabia biruitoare a bunului simt !

"Categoric nu voi candida la parlamentare, pentru că eu am cerut bucureştenilor un vot pentru un proiect pentru Bucureşti. Mă lupt de câţiva ani pentru Bucureşti, sunt un fel de specialist în Bucureşti şi nu e bine să amestecăm lucrurile.”

Chestia s-a schimbat intre timp asa ca 'telectualii vor sluji noii tinte identificata dibaci de dom'profesor. Ca intre timp Diaconescu este prezent pe toate posturile salvand combinate si redand boborului averea furata este doar o chestiune de amanunte...Parlamentul e tinta, pe ea!

Jumatate de Eu-ro-pa este in strada, certandu-si sever mamutii !  Grecia discuta vanzarea a 12 insule pentru a isi papa in continuare maslinutele la umbra... Partea aia de lume la care visam cu totii cand ascultam rock pe discuri sarbesti sau bulgaresti si ne inpanzeam blocurile cu antene de 5 metrii ca sa prindem "Studio X" continua sa actioneze coerent sa spuna NU acolo unde e NU si DA acolo unde e DA...

Noi papam gogosi cu "E-uri" si vanam ursii furiosi cu ministre televizate...

21 sept. 2012

Jocul


Un băiat intră într-o frizerie si frizerul sopteste faţă de clientul său:
- Acesta este cel mai prost copil din lume. Uita-te in timp ce voi dovedi asta.
Frizerul pune o bancnotă de 1 dolar într-o mână şi două monede de 25 de centi in cealalta mana, apoi il striga pe baiat şi îl întreabă:
- Ce alegi, baiete?
Băiatul ia cele 2 monede de 25 de centi şi pleaca.
...- Ce ti-am spus?, a spus frizerul. Acest copil este cel mai prost din lume.
Mai târziu, atunci când clientul iese din frizerie, el vede acelaşi băiat care iese din magazinul unde se vinde inghetata.
- Hei, fiule ! Pot să-ţi pun o întrebare ? De ce ai luat cele 2 monede în loc de bancnota de 1 dolar ?
Băiatul a lins conul de inghetata şi a răspuns:
- Pentru că, în ziua în care as lua dolarul, jocul acesta s-ar termina !

20 sept. 2012

19 sept. 2012

Romulus Vulpescu

Un an cainesc. Un an care nu se va indura pana nu ne va rapi speranta, respiratia, prietenii...Porneste pe ultimul sau drum supravietuind doar o luna disparitiei copilului sau, cel ce ne-a lasat pentru eternitate pe Rabelais, Francois Villon sau Alfred Jarry...


Romulus Vulpescu o alta mare necunoscuta generatiei de robotei de plastic ahtiati de iphone-ne si complet neputinciosi bacalaureatului, va straluci insa vesnic celor ce s-au bucurat de versurile sale:

În fiecare zi ne batem joc
De păsări, de iubire şi de mare
Şi nu băgăm de seamă că în loc
Rămâne un deşert de disperare...

18 sept. 2012

Tomo


Tomoaki Minoda cunoscut de cei mai multi ca "Tomo" un om si un artist frumos. Desi nu am lucrat impreuna, in putinele ocazii cand am reusit sa ne intalnim, sa ne cunoastem, sa comunicam, am reusit sa descopar cu reala bucurie aplecarea sa catre actori.

Gasiti aici cate ceva despre povestea sa iar pe www.tomo.ro puteti admira munca si creatia artistului venit tocmai din indepartata Japonie, aici, in acest capat de lume.

17 sept. 2012

Dictie si comunicare.


Ce mă împiedică să mă exprim în public ?
Cum să-mi elimin inhibiţiile şi să-mi îmbunătăţesc abilităţile de comunicare?
Cum mă descurc într-un discurs nepregătit dinainte?
Ce atitudine să afişez într-o discuţie?
Cum pot vorbi astfel încât să fiu auzit şi înţeles corect?

CURSUL DE VORBIRE, DICŢIE ŞI COMUNICARE
workshop pentru adulţi susţinut de actorii Monica Eftimiu şi Victor Vurtejanu
în fiecare sâmbătă şi duminică la
info: 0755 037 933
office @stageworks.ro

14 sept. 2012

Pazea ! Elwis restuctureaza !


In epoca falsului, a lui copy/paste la nivel guvernamental, a lui neica nimeni, blindat insa de hartoage si veri/cumnati/socrii, in acest trist ajun de Ev mediu, ajunsa la sapa de lemn datorita exceptionalelor echipe manageriale si a unor guverne  preocupate "exclusiv" de cultura si educatie, după aprobarea maretului Proiect a lui Elwis Claudiu Saftoiu (10 voturi pentru, 2 împotrivă şi o abţinere)  de concediere a aproape 1000 de angajaţi... TVR Cultural îşi va suspenda emisia începând de sâmbătă, 15 septembrie, de la ora 23.59

Inca o victorie necesara lichelelor, inca o lipsa de actiune coerenta a societatii civile. Ce va urma, vom vedea...

12 sept. 2012

Inceput de serie.


In traditia centrului nostru sta si ca la fiecare inceput de serie noua sa ne primenim atat ca oferta cat si ca spirit. Astfel ne pregatim si spatiul si zonele de lucru cu gand si nadejde in bunul Dumnezeu.

De data aceasta am primit binecuvantarea parintelui Mates, slujitor al parohiei Sfanta Vineri-Noua, care cu multa daruire si bucurie ne-a umplut sufletul de Sfanta Taina a lui Hristos, binecuvantand lucrarea pe care cu multa dragoste o desfasuram.

Multumim bunului Dumnezeu care ne-a daruit puterea de a construi, sustine si continua acest proiect cultural independent, cat si parintelui Mates care cu credinta si har a readus bucuria si nadejdea lui Hristos in sufletele noastre !

11 sept. 2012

Multumesc dom Profesor!


Septembrie vine trist...Nu toate lucrurile se pot povesti, nu toate tainele se pot dezlega...Ce stiu, este ca pe cativa dintre toti cei care i-am trecut prin mana ne-a legat pe veci...si numai asa am putut deveni si rezista.

Multumesc dom' Profesor !

10 sept. 2012

Texte

Sunt pareri care spun ca dupa spectacolul EU, CAINELE realizat stagiunea trecuta, ar trebui sa continuam. Asadar cautam o idee catre un text de comedie, nu cu foarte multe personaje si cat mai putin uzat la public...

Cine doreste sa se implice in acest nou proiect poate folosi cu incredere datele noastre de contact !

STAGE WORKS
0755.037.933

9 sept. 2012

7 sept. 2012

Cascadori de ocazie


Bucuresti, sectorul 1, ora 12.00, la aproximativ 10 metri de trecerea de pietoni si 7-8 metri de un parculet pentru copii...

Spun statisticile ca in fiecare luna in Bucuresti se inmatriculeaza in circulatie aproximativ 20 000 de masini...

6 sept. 2012

Arhidiaconul Arsenie


Ne-a parasit inca un om drag, o voce de aur, un suflet cald si luminos, ce si-a purtat pana in ultima clipa cu demnitate si multa credinta cumplita suferinta ce l-a rapus departe de tara, la numai 34 de ani...

Amintirea Arhidiaconului Arsenie imi va ramane pe veci identificata cu locurile trăirilor noastre duhovniceşti. Manastirea Crasna, unde sa inchinoviat, Seminarul Monahal Cernica, Manastirile Comana si Sinaia, colturi de rai ce m-au adapostit cu atata dragoste frateasca, vor fi vegheate de pilda de smerenie si traire monahala, prieten si frate intru Hristos, robul lui Dumnezeu Arsenie Giurgea trecut la cele veşnice.

Dumnezeu sa te odihneasca frate, veşnica pomenire...

4 sept. 2012

Promenada Operei 2012





De sambata, 1 septembrie ne-am propus sa luam pulsul cultural al capitalei si ne-am transformat in spectatori dornici de a ne bucura de primele manifestari culturale ale noii stagiuni.  Am ales o institutie prestigioasa cu istorie si buget, cu sponsori si artisti angajati. Asadar cea de-a VI ediţie a „PROMENADEI OPEREI" spectacol extraordinar de operă în aer liber !

Fata de primele editii la care am asistat, aceasta noua manifestare culturala a teatrului de Opera trada parca o mai buna organizare a intregului ansamblu tehnic. De la zona spectatorilor, unde desi prezente masinutele unuia dintre sponsori nu mai agresau publicul ca in anii anteriori cand vroiai, nu vroiai ele te zgariau pe retina, spalate de lumina unor proiectoare special amplasate...pana la zona scenei si a backstage-ului unde desi veche meteahna a "bagatului prin spate" functiona si aici...desi spectacolul era gratuit pentru public...

De remarcat la lucruri bune sunetul excelent realizat de tehnicul teatrului pe set-up ultra-calitativ al celor de la Paradigma Group ! Nimic care sa agreseze, sa tulbure, ba dimpotriva un sunet cald, atent echilibrat si dozat catre cei 2-3000 de spectatori. Nu acelasi lucru despre scenotehnica, unde lucrurile lasau de dorit...De la banere agresiv si disproportionat amplasate, pana la elemente de scena-schela acoperite partial, cabluri de ranforsare a scenei ce tasneau prin mash-ul de pe fundalul central in lumina scenei... apoi bidoane uriase pline cu apa amplasate in proscenium pentru a stabiliza acoperisul scenei...in fine lucruri care puteau fi mascate, decorate cu putina imaginatie, nicidecum lasate la vedere tocmai in zonele cele mai vizibile.

Despre repertoriul spectacolului ar fi multe de spus...pareri impartite...insa unanime in ceea ce priveste finalul ce...nu se arata. Pe langa faptul ca un final la acest gen de spectacol trebuie construit catre a creste, catre exploziv, vezi si regia creata special cu focurile de artificii...repertoriul trebuie si sustinut. Ori cu voci fara experienta, cu colaboratori formati doar pentru a acoperi gaurile lasate de lipsa personalitatilor artistice autentice... totul devine o ciorba calduta pe care spectatorul neavizat o aplauda frenetic strigand "bravo" din lipsa de criterii, de simpla comparatie atat de necesara in actul artistic.

O exceptie la solisti ce trebuie mentionata este insa basul Marcel Roşca, solist la Aalto Oper din Essen - Germania, care a reusit sa treaca rampa, aducand emotie artistica unui spectacol din pacate incropit si prea plin de tinere sperante ce inca nu confirma...

Cu toate hibele lui spectacolul a fost tinut exceptional in mana de tanarul dar talentatul dirijor Tiberiu Soare. Fara de maiestria acestuia nevoit sa lucreze in piano, din lipsa de voci, pasajele de forta, intregul demers ar fi fost zadarnic. Acest profesionist a stiut sa isi conduca salvator orchestra, corul si pe bietii solisti catre un final greu, scrasnit din care precum un boxer ametit in corzi, sa aiba totusi puterea de ramane in picioare.

Adaugam asadar inca o editie la un eveniment creat mult prea comercial in defavoarea artei...De ce ? Pentru ca exista o moda nenorocita din care nu vom iesi prea curand si care se poate formula simplu: oameni nepotriviti la locul nepotrivit.

Un chin pentru organizatori de a sustine logistica unui astfel de eveniment, atat de necesar in peisajul aproape nul al scenei lirice romanesti. Cat despre artistic inca nu putem discuta...din pacate decat pe alocuri, cu multa rezerva...

2 sept. 2012

Curaj Voicu, nu esti singur!


O veste buna peste intreaga porcarie orchestrata acestui promotor si manager de teatru este ca Voicu va fi judecat in libertate.

As vrea sa subliniez ca desi sunt amic cu Voicu Radescu, nu am jucat niciodata la teatrul sau - Green Hours, nu am beneficiat de ajutorul lui...desi as fi avut mare nevoie uneori...!!!, ne-am rezumat doar in a schimba pareri, impresii si cateva glume de-a lungul timpului si chiar nu pot intelege cum de in aceste clipe cand acest om cu totul special este la ananghie, marea majoritate a celor care au beneficiat de un loc caldut in compania sa tac, susotind doar pe la colturi cate ceva...

Unul dintre noi este vanat si breasla tace...a cata si pentru a cata oara ??? Nu se va schimba nimic, stiu, insa eu nu ma alatur turmei nici acum si sustin un om si un profesionist serios si dedicat pasiunii sale!

Curaj Voicu, nu esti singur!

1 sept. 2012

Stana Regala.




Ceea ce odata era finalul unui traseu turistic superb, lejer, usor accesibil, denumit sugestiv "Drumul Reginei" un loc magic cu o poiana plina de flori, cu panorama unica asupra Caraimanului, cu stanca Franz Iosef...astazi intrata pe mana lichelelor a devenit o carciuma zgomotoasa, murdara si nesimtit de scumpa, denumita pompos si inutil Rezervatia Poiana Stanii...