28 iun. 2012

72 de ani de umilinţă.


Pe 28 iunie 1940, România a primit un ultimatum din partea Uniunii Sovietice, prin care se cerea evacuarea administraţiei civile şi a armatei române de pe teritoriul dintre Prut şi Nistru cunoscut ca Basarabia şi din partea nordică a regiunii Bucovina. În cazul în care retragerea nu s-ar fi făcut în termenul impus de patru zile, România era ameninţată cu războiul.

Românii au cedat şi aşa a apărut nelegiurea numită RSS Moldovenească, astăzi un alt "stat independent..."

26 iun. 2012

Că chiar rezistă


În plin an "dedicat lui Caragiale" nu poţi spune că suntem în afara personajelor create de dramaturg nici măcăr cu o literă...De la alegeri alese la suiciduri graţioase, de la dive televizioniste la personaje cheie ...ce mai...întreaga republică dacă a reuşit să construiască ceva măreţ aceasta este ! Lumea lui Caragiale, atmosfera fantastică ce răzbate din fiecare ungher al pătimaşilor fii ai Vrâncioaiei din care nu suntem sortiţi să ieşim prea lesne...

Deschide teve-ul şi te cruceşti...
printre altele şi "fără nici o preparaţie":

Ea: "Moderatoare", amantă  celebră, mai nou autoare de cărţi şi regizor...plimbată pe la Monaco.

El: Coafor sau frizer, vizual către gay, pe post de veşnic invitat...

Dialog:
"E fantastic...cum reuşeşte şi...în cât timp, şi...în ce fel să mă facă...nici nu îmi vine să cred..."
"Spune-mi iubitule cum ? Cum reuşeşti tu să mă faci creaţă ? Şi cum rezistă ? Căci vreau să vă spun dragii mei (către sărmanii aplaudaci) că chiar rezistă !" 

Nu zic mai zic nimic căci nu îmi mai pot închipui o perioadă ca aceea când erau invitaţi (şi plătiţi) actori să filmeze, scenete regizate serios, în decoruri frumoase, cu costume unul şi unul...

22 iun. 2012

Despre onoare şi prim miniştrii.

Şi pentru că merită din plin am cules povestea asta de la prietenul Alexandru Munteanu şi o reiau aici nu atât pentru cei ce mă vizitează din când în când ci mai ales pentru cei ce vor veni şi nu vor mai avea acces la memoria faptelor.


"Constantin Argetoianu şi Iuliu Maniu. Doi prim-miniştri care au fost condamnaţi parcă mai pe nedrept ca Adrian Năstase. Iar arestarea lor nu avem informaţii să se fi făcut cu presă, tam-tam, întrebări retorice sau griji deosebite faţă de inculpaţi ale ministrului de interne de la acea vreme. Vuietul presei avea altă culoare şi altă semnificaţie. Familiile lor nu au rămas în posesia niciunei averi, deşi acestea erau şi mult mai mici decât cea a ultimului premier arestat, şi obţinute de generaţii de înaintaşi, iar culpa lor nu era nici măcar în faţa justiţiei anilor 50 una legată direct de acumularea acestora. Alături de cei doi, sute de alte mari personalităţi care niciodată nu s-ar fi gândit că pot ajunge în spatele gratiilor au luat în toiul nopţii calea închisorilor. A, un amănunt: durata pedepsei era una necunoscută, de regulă la persoanele reprezentative condamnarea fiind pe viaţă. Nu exista nici recurs în anulare, nici CEDO, nici graţiere. Televizoarele încă nu erau instalate în celulele Sighetului, nici mobilele nu aveau încă semnal în Bălţile Dunării. Cei rămaşi acasă, soţii obligate să divorţeze şi copii daţi afară din şcoli (care nu erau în Elveţia), numărau la propriu ouă; să le ajungă până la următoarea vânzare a unei cărţi scăpate la percheziţii. După ani de schingiuiri fizice şi torturi psihice greu de imaginat, doctorul Simionescu a cedat şi s-a aruncat în gardul de sârmă ghimpată al lagărului de la Peninsula. Din casele arestaţilor însă, chiar dacă nu aveau termopane, nu s-a auzit în anii 50 nici o împuşcătură."

21 iun. 2012

Pui de lei.

Când încep foştii premieri să şi-o tragă în freză în direct pe toate teve-urile treaba e cam clară pentru cine a mai trecut odată pe alee...

20 iun. 2012

Departe, pe mai departe.

Departe sunt şi mai departe voi porni de ei...dar ceva îmi sare în ochi permanent. Este, dincolo de orice porcărie, plagiat, furturi şi corupţie, evident şi mare, mare păcat că noua generaţie de "politicieni" este ratată. Aceşti oameni tineri, fie ei comunişti sau extremişti, se ratează deoarece copiază perfect stilul, direcţia şi comportamentul lichelelor bătrâne. Aveau o şansă şi o pierd. Ceea ce mă duce cu gândul la ideea că răul este comandat şi că se află undeva în afară, aici este doar marionetă şi butaforie.

Prea seamănă zâmbetul tânărului premier cu al bătrânului kominternist...în fine e doar o părere, oricum nu dau şi nu am dat doi bani pe ei din prima zi. Există lucruri muuult mai importante în viaţă şi de ceva vreme le practic, aşa că rămân departe pe mai departe!

19 iun. 2012

Picătura.


Printre plagiatori, papioane cu gărzi de corp, sărăcie şi ignoranţă haideţi să ne ocupăm de lucruri cu adevărat importante !

Un site bine pus la punct, cu informaţii şi detalii: http://www.doneazasange.ro/ te învăţă cum să ajuţi cu adevărat pe cineva.

Sângele nu poate fi cumpărat, nu poate fi produs şi nu poate fi obţinut decât prin bunăvoinţa celui de lângă noi!

18 iun. 2012

Promoţia '90 Pedagogic


Zile pline la ART & FUN Center şi implicit în viaţa noastră. Sâmbătă o întâlnire emoţionantă cu promoţia 1990 a Liceului Pedagogic din Bucureşti. Pentru prima dată după 20 şi...ceva de ani am strigat catalogul, s-au depănat amintiri despre cea mai frumoasă perioadă...multă emoţie, câteva fotografii şi foarte multă voie bună pentru fostele colege ce s-au regăsit !

16 iun. 2012

Funerariile ICR-ului.

Soarta bietului ICR este pecetluită...Geaba s-au strâns alde Cristi Puiu, Andrei Şerban, Alexandru şi Ada Solomon, Grigore Leşe, Dan Dediu, Mihai Mihalcea, Ada Milea, Voicu Rădescu, Irina Margareta Nistor,  Doina Jelea şi alţii, în căutarea de soluţii tardive. Căci intelectualul român aşa este construit prin definiţie. Complet nepractic, inadaptat, fără proiecte, fără soluţii...acţionează abia la "Paştele cailor". Când arde casa el se întreabă cu ce să se îmbrace...

Departe de a fi un fan al ICR, nu înţeleg nici pe departe cum cred unii că se poate face cultură instituţionalizat într-o ţară care sucombă...nu pot să nu mă mir ce rapid, la fel ca la CNSAS sau la CNA, roşiatici acţionează conform unui plan foarte bine pus la punct. Iar 'telectualii  jelesc în căutarea unuii nou adăpost călduţ de unde să mai pape ceva...cumva...

Mobilizarea lor ? Păi acel 10% al profesoraşului Nicuşor este mai mult decât edificator...din păcate partida e pierdută şi nu apar semne că se vor aduna cei ce pot şi ştiu cum se poate scoate căruţa din şanţ...De ce ? De scârbă!

14 iun. 2012

Clipe.


Din amănunte, din mici întâmplări aparent neimportante şi din stări de graţie ce nu se repetă, din tot zbuciumul creator ce nu se coboară tuturor sau oricând, din multe şi uneori din foarte puţine se poate aduce frumosul mai aproape.

Cu părere de rău că meşteşugul fotografic personal lasă de dorit...ca să nu dau vina pe bătrânul meu fuji ce refuză orice setare... invit pe cei doritori să ne vadă, să ne cunoască şi de ce nu, să ne calce pragul pentru a construi împreună, măcar o clipă... 

12 iun. 2012

Angajări.

Compania STAGE WORKS
angajează:

Şofer distribuitor materiale tipografice/bunuri de larg consum
(ridică marfa şi distribuie clienţilor)
NUMAI cu auto propriu.
Domiciliu în BUCUREŞTI
C.V.detaliat+Foto
CERINŢE:
Atenţie, răbdare, rezistenţă la solicitări, politicos
FĂRĂ CAZIER !

info: 0755 037 933


vă rog distribuiţi şi voi!

10 iun. 2012

Cum ?

Şi ce te faci dacă iese gunoierul...sau pedofilul bătrân...sau imberbul profesoraş...sau doctorul nervos...sau ciobanul milionar...sau fotbalistul ajuns general...???

De ce toţi seamănă atât de mult ? De ce nu poţi deosebi o direcţie clară între ei ? De ce mereu, mereu eşti nevoit să alegi între două rele ?

Unde sunt cei care trag cu adevărat ? Locomotivele...? Ce faci cu reeşapaţii acum când intrăm în curbele periculoase ? Cum să-i urmezi, să-i susţii şi să te reprezinte...?

9 iun. 2012

Refacere.

Astăzi când greii îşi dau la gioale pentru steluţele pe care fac pipi maidanezii capitalei, ne refacem că mâine...neavând steluţă şi nici PR sau săbiuţe de la masoni, o luăm de la capăt !

8 iun. 2012

A sosit vara !

Astăzi zi aglomerată ! Vom fi prezenţi cu MAESTRUL DE CEREMONII să oficiem banchetul Şcolii nr. 59 din Bucureşti. Muzici noi, o instalaţie de sunet şi lumini cum nu s-a mai văzut şi multă voie bună ! Timpul este scurt, până la ora 18.00 când vor începe "ostilităţile" avem de cărat, montat, probe şi multe treburi ce ne vor ţine sub presiune.

Apoi continuăm Duminică cu un event privat la discoteca Herăstrău şi de ce nu seria continuă căci e oficial...vara a sosit!

7 iun. 2012

Poveşti necesare.

"Potriveşte-ţi gestul după cuvânt, cuvântul dupa gest, ţinând seama mai ales de un lucru: să nu întreci măsura lucrurilor fireşti; căci tot ce depăşeşte măsura se îndepărtează de scopul teatrului, al cărui rost, dintru-începuturi şi până acum, a fost şi este să-i ţină lumii oglinda în faţă, ca să zic aşa; să-i arate virtuţii adevăratele ei trasături, lucrului de scârbă - propriul său chip, iar vremurilor şi mulţimilor înfăţişarea şi tiparul lor."

Hamlet - William Shakespeare


întregul album se găseşte aici

6 iun. 2012

Sveriges nationaldag.

Astăzi este Ziua Naţională a Suediei şi cu această ocazie le transmit tuturor prietenilor din marele Nord un salut călduros, multă sănătate şi bucurii !


Dagen min kära Sverige kommer att skicka en vänlig hälsning från Rumänien

5 iun. 2012

Ruşine ACCES DIRECT - ANTENA 1

Hărţuiala asta absolut idioată a teve-urilor la care este supusă familia unor actori români, care slavă Domnului au un  palmares bogat, în special a emisiei ACCES DIRECT "moderată" de una...Gherghe...mă scoate complet din sărite !

Am trecut şi eu prin clipe similare şi vreau să ştiţi că este îngrozitor. Nici Magda, nici Şerban nu meritau aşa ceva ! Iar ce este cu adevărat lamentabil este lipsa de reacţii a breslei măcar...ca de fiecare dată apar neaveniţii cu bocancii plini de noroi şi tropăie...şi toţi tac !

Eu personal transmit public protestul meu adresat în special oamenilor de platou, realizatori, producători, cameramani sau simpli electricieni ca sunt nişte măgari !

Să vă fie RUŞINE !!! Pentru că aţi stat la cafea, taifasuri şi bancuri cu noi şi acum ne înjughiaţi pe la spate !!! Şi Magda şi Şerban au filmat cu voi, au îndurat şi v-au ajutat când mârâiaţi pe la colţuri la 12 ore/zi de sitcom-uri . Iar dacă acum îi hingheriţi cu camera pornită şi o fomistă reciclată pe post de "reporter" înseamnă cu nu meritaţi decât dispreţ şi uitare !

3 iun. 2012

Rusalile.


Astăzi în Duminica Cincizecimii sau a Pogorării Sfântului Duh, numită în popor şi Duminica Mare, sărbătoarea pogorârii Sfântului Duh peste Sfinţii Apostoli, eveniment istorisit în Faptele Apostolilor, avem bucuria de a boteza pe Nectarie.

Din prima zi în CEATĂ, nelipsit nici la bine, nici la greu, mereu acolo, în dreapta mea , adevărat închizător de pluton, teologul Cristian Ciubotariu este de ceva vreme tăticul lui Nectarie

Un prunc dorit şi aşteptat pe care îl vom primi astăzi, de acest mare praznic, în rândul creştinilor ortodocşi. La mulţi ani Nectarie Ciubotariu !

2 iun. 2012

Nu hrăni cancerul !



Câteva realităţi adunate de la profesorul Pavel Chirilă, care şi-a consacrat existenţa ajutorării bolnavului de cancer.

"Nu hrăni cancerul ! Alimentaţia este aliatul tău împotriva cancerului", editura Christiana, 2012, autori: Pavel Chirilă, Mădălina Popescu şi Cristela Georgescu