30 mai 2012

Ceva bun.

Una dintre cele mai bune producţii publicitare realizate în România. Are tot ce îi trebuie. Are mesaj, are coerenţă, un voice over remarcabil în persoana maestrului Rebengiuc, are în sfârşit un director de imagine în echipă, are actori profesionişti, nu este deloc agresivă dar peste toate realizează perfect ce trebuie să facă o astfel de producţie. Transmite fraţilor ceva coerent ! Lucru extrem de rar la creativii noştrii care se mulţumesc cu slogane ieftine şi la prima mână...Bravo, mie mi-a plăcut ! 

29 mai 2012

Artistul Dinu Lazăr furat şi jignit.


În România anului 2012 legile sunt făcute pentru proşti şi pentru naiviv! Mori cu dreptatea în suflet nu numai în spitale, şcoli, cazuri de retrocedări, relaţii cotractuale cu instituţii ale statului, etc...ci şi în cazul artei ! De mii de ori artiştii au fost fentaţi, minţiţi şi furaţi. Artistul, din orice domeniu, este pus în faţa unor manevre incredibile realizate cu dibăcie sau ca şi în cazul de faţă, furat cu nesimţire pe faţă şi apoi jignit şi luat la trei păzeşte de lichele!

Un artist remarcabil, un maestru de la care învăţ şi pe care îl respect este furat şi apoi batjocorit de nişte nulităţi ce se ascund cu nesimţire în anonimat. Poţi spune orice despre artist. Poţi să cumperi sau să refuzi opera sa. Poţi să admiri sau să cauţi mai departe oaza ta necesară. Poţi chiar să uiţi de artist, el va continua arderea sa indiferent de vremuri şi de timp. Artistul autentic se manifestă, precum tu spectatorule respiri...

Artistul este un barcagiu conştincios ce îşi conduce călătorul de pe un mal pe altul fără să aştepte mulţumiri...Păcat mare că un artist precum maestrul Dinu Lazăr este lăsat descoperit în faţa unor lichele, păcat că suntem incapabili să ne apărăm în front comun de nemernicie şi jeg. Căci jegul se întinde şi naşte râie...

Veţi cerceta singuri de veţi avea răgazul necesar şi veţi judeca în consecinţă fie şi numai urmărind acest ultim episod din marele furt al căciulii, practicat cu conştiinciozitate, temeinic, la scara naţională de către lichelele lăsate libere, mult prea libere...

Fotografie realizată de Dinu Lazăr

28 mai 2012

După dealuri.


Felicitari regizorului Cristian Mungiu, Cosminei Stratan şi Cristinei Flutur care au primit premiul Festivalului de Film de la Cannes pentru filmul "După dealuri". Filmul este inspirat de cazul exorcizărilor de la mănăstirea Tanacu.
Fotografie preluată de aici

25 mai 2012

24 mai 2012

23 mai 2012

Cântec de dincolo.


Rămăsesem atârnat prea mult timp...Rând pe rând toţi sau ridicat şi au rupt o bucată din mine, apoi au plecat...
"Mi s-a rostogolit lumea" îţi spuneam, dar nu mă mai auzeai. Doar vântul îmi şoptea: "Acum ai învăţat să zbori, de acum tu eşti menestrelul !"

Şi atunci am reînceput să cânt...

22 mai 2012

Oana Pellea - Jurnal (2003-2009)


După părerea mea un manual obligatoriu de însuşit de fiecare "barcagiu de suflete"

"Daca ai nevoie de ganduri bune, nu trebuie decat sa ai o plasa de prins fluturi si sa stai cu ea ridicata spre cer. Trebuie sa inchizi ochii si sa-l rogi pe ingerul tau pazitor sa-si cheme prietenii. Ai sa simti plasa plina de ganduri bune. Nu cauta sa le vezi. Nu poti, intai trebuie iubite si hranite. Iar inainte de a le vedea, trebuie neaparat sa multumesti frumos ca au venit in plasa ta. Nu le pastra doar pentru tine. Bucura-te de ele si da-le drumul imediat sa se duca si la altii. Si mai ales trebuie sa adaugi si tu vreo doua-trei ganduri bune de la tine. Trebuie sa le dai drumul dimineata, la rasarit de soare, dupa ce te-ai spalat de fata si pe suflet cu roua. Scoti incetisor plasa de fluturi afara si o lasi acolo. Vor pleca incet si usor. Nu trebuie sa te uiti. Nu le plac despartirile. Si in orice caz data viitoare, cand vei ridica plasa de fluturi, vor reveni..."

Oana Pellea

21 mai 2012

Sub semnul biruinţei.


De Constantin mă leagă multe. Aproape toţi cei din neam sunt Constantin. Nume vechi, Constantin, mare  între împăraţi şi pururea pomenit în ortodoxie mi-a adus alături pe Elena. Pentru ca taina să fie completă şi pentru că nimic nu se întâmplă fără un sens, astăzi pe 21 mai Sfinţii Constantin şi Elena, "cei întocmai cu Apostolii" continuă să fie pomeniţi sub puterea Sfintei Cruci, taina adâncă a creştinilor ortodocşi.

18 mai 2012

De ziua copiilor.


ART & FUN Center anunţă un nou eveniment pentru copii, părinţi şi bunici !

CARNAVALUL COPIILOR
Vino costumat în personajul preferat, pregăteşte o poezie sau un cântecel
şi ia cu tine o jucărie de care te-ai plictisit !

Noi te aşteptăm ca de obicei cu suc, prăjiturele, muzică,
 animatori, face painting şi multă voie bună!!!

sâmbătă 2 Iunie 2012 orele 10.00
str. PAVLOV, nr. 57, sectorul 1

accesul la acest eveniment este gratuit dar numărul de locuri limitat
 de aceea vă rugăm să vă înscrieţi la
telefon 0755 037 933

16 mai 2012

Noi apariţii.


Neobositul ieromonah Mihail Harbuzaru din Mănăstirea Sinaia semnează alături de alţi intelectuali din oraşul Sinaia, cartea "File din istoria învăţământului sinăian".

Veţi găsi în aceasta informaţii inedite despre Mănăstirea Sinaia ce vin să completeze istoria vieţii culturale a acestui vechi şi sfânt locaş de închinăciune de pe Valea Prahovei. Multele nume de copişti şi caligrafi, relaţiile strânse cu şcolile de la Scheii Braşovului şi Mănăstirea Neamţ, cărţile de şcoală şi manuscrisele din biblioteca mănăstirii atestă o nebănuit de bogată activitate culturală la Sinaia, cu mult înainte de apariţia celebrei staţiuni montane.

15 mai 2012

Rilke


De dimineaţă am privit micuţa grădină pe care o construiesc...algoritm bizar pentru mulţi...e încă răcoare, strada nu sa trezit încă. E marţi şi va fi iar cald şi aglomerat iar Rilke cu ale sale Elegii Duineze deşi trist şi îngândurat mă ţine încă departe de mizeria şi tristeţea din oraşul gri...

"Fără-ndoială e straniu să nu mai locuieşti pe pământ,
să nu mai urmezi abea deprinsele-obiceiuri,
trandafirilor şi altor lucruri pline de făgăduinţi
să nu le mai dai înţelesul viitorului omenesc;
să nu mai fii ceea ce ai fost în nesfârşita nelinişte a mâinilor,
şi însuşi numele tău să-l laşi deoparte ca pe o jucărie stricată"

13 mai 2012

Trupa Iris.


Trupa IRIS lansează mult aşteptatul website oficial ! De acum pe www.trupairis.ro poţi afla toate detalile despre veteranii rock-ului românesc, ce împlinesc în acest an 35 de ani de activitate.

12 mai 2012

Cum îl poţi ajuta pe Şerban Ionescu (2)

Vreau să mulţumesc tuturor celor care a preluat postul acesta şi au popularizat apelul pentru ajutorarea lui Şerban Ionescu. Mulţumesc în special Dinu Lazăr, Teatrul MASCA, Iuliana Dumitru, tuturor celor care au trimis încurajări, au dedicat evenimente şi cauze pe FB precum şi celor care fie printr-o simplă rugăciune sunt alături de actorul aflat în grea suferinţă !

Tuturor vă rămân recunoscător !

11 mai 2012

Cum îl poţi ajuta pe Şerban Ionescu.


Sâmbătă, 26 mai, ora 11.00, la Sala Mare a Teatrului Naţional Bucureşti, se va juca spectacolul
 "Dineu cu proşti" pentru actorul Şerban Ionescu. Toate încasările provenite din vânzarea de bilete la acest spectacol vor fi folosite pentru acoperirea cheltuielilor necesare tratamentului acestuia.

Vă rog
să promovaţi acest spectacol !
 
Curaj Pelicane, ne rugăm pentru tine !

10 mai 2012

Pentru cine, pentru ce?


Şi cum ar fi să ne trăim scurta noastră trecere fără...? Cum ar fi, ce am simţi, cine ne-ar mai bucura...?

După Elodia, încă o producţie de succes a maidanezilor!

Pentru cine, pentru ce ? 

6 mai 2012

Casnica de la teve.


Cum de arte s-a ales praful căci omul cultural s-a ascuns iar printre portocalii şi măslinele de prin Grecia, Spania...Italia...şamd...şi îşi aşteaptă bugetele şi pompele financiare odată cu venirea toamnei...sireacul telespectator îngurgitează otrava zilnică, letală dar garnisită cu "pitoresc" de pe la teveuri..."că cărţile îl adoarme..."

Dar ce te faci că şi aici şmenul, cusătura şi hora pliei, a frăţiei de chefuri...a clubing-ului...vrei nu vrei sărmana, ţâjneşte şi te lasă frăţioare cu necazu' în casă...Păi ce te mai faci când şoul tău de miliarde asezonat cu şefi de tigaie şi mititei naşte reacţii ca asta

Şi sunt numai vreo 2000 şi ceva de...cum să le zic...

Revoltaţi...???

5 mai 2012

Încă un an.


Unii te văd numai pe tine,
Alţii mă văd numai pe mine,
Ne suprapunem atât de perfect
Încât nimeni nu ne poate zări deodată

Şi nimeni nu îndrăzneşte să locuiască pe muchia
De unde putem fi văzuţi amândoi...

2 mai 2012

Cursuri de Vorbire, Dicţie şi Comunicare.


Ce mă împiedică să mă exprim în public ?
Cum să-mi elimin inhibiţiile şi să-mi îmbunătăţesc abilităţile de comunicare?
Cum mă descurc într-un discurs nepregătit dinainte?
Ce atitudine să afişez într-o discuţie?
Cum pot vorbi astfel încât să fiu auzit şi înţeles corect?

RĂSPUNSUL îl găseşti la:

CURSUL DE VORBIRE, DICŢIE ŞI COMUNICARE
workshop susţinut de actorii Monica Eftimiu şi Victor Vurtejanu
în fiecare sâmbătă şi duminică la
info: 0755 037 933
office @stageworks.ro

1 mai 2012

Totuşi e bine că tarifele n-au scăzut...

Tot din zona lichelismului acut mi-a cazut în mână şi nemernicia că în timp ce zeci de actori caută să îşi valorifice talentul în te miri ce oportunităţi pe nişte onorarii mizere sau alţii zac prin teatre pe salarii egale cu cel de femeie de serviciu, o tiribombă vulcanizată de teveuri...Cosmina Păsărin...se plânge că abia scoate 1500 de EURO pe weekend. Iete ştirea de senzaţie aici ca să îţi priească ziua muncii !

Dacă  nu ar fi hilar aş râde dar e de plâns şi ea şi ziarul săracu...Păi defilezi tu ditmai papaprazu' cu vedete care declară că: "Şi nici nu mai am atâta energie, nu mai sunt cum eram odată..."

când era la măsa fată...