30 apr. 2012

Avem statuie nouă!


Ultimele măsuri de redresare economică...soluţii salvatoare ale bravilor conducători în preajma acestui 1 Mai 2012...

Statuia împăratului Traian nud realizată de sculptorul Vasile Gorduz amplasată pe treptele Muzeului Naţional de Istorie a României...

De remarcat în afara celebriilor Oprescu, Răzvan Teodorescu şi alţi culturali de masă...pitbull-ul din braţe, cu fular getodacic...

Halal să vă fie !!! 

28 apr. 2012

Un fleac, m-au ciuruit.

Replică memorabilă ce pare că se potriveşte mănuşă României acestor ani...căci iată cum a ajuns Victor Ponta premierul lui Traian Basescu...


Comentaţi voi dacă simţiţi nevoia...mie îmi e clar ce urmează...

27 apr. 2012

Oraşul cu un singur locuitor.


"La ora la care scriam eu poezie exista o fascinatie pentru Generatia Beat, desi poemele nu erau intodeauna nici foarte multe, nici foarte bine traduse. Nu stiu daca Generatia ’80 a fost inspirata direct de Generatia Beat. Eu am scris fara sa am habar de chestia asta. Il citisem pe Walt Whitman care-mi placea mai mult. Citisem poezie moderna, eram mai impresionat de Henri Michaux decat de alte nume. Citisem mai mult poezie romaneasca decat straina, desi, bineinteles, aparusera traduceri reusite din Kavafis, alti poeti moderni gen Ezra Pound. M-a format poezia romaneasca in primul rand, generatiile precedente. Generatia ’60 era foarte buna. Eu m-am hranit din Nichita Stanescu, Marin Sorescu, Gellu Naum, Mihai Ursachi, Bacovia sau Tonegaru. La vremea aceea era o imensa oferta de poezie in Romania… Citeam totul, de fapt..."

Matei Vişniec

Un fragment dintr-un interviu interesant realizat cu Matei Vişiec pe care îl puteţi găsi aici 

25 apr. 2012

Tabere.

Un slide show despre taberele de creaţie "Micul Artist" organizate de compania Stage Works realizat cu fotografii pe care le-am făcut în câteva dintre ediţiile anului trecut şi editat de
domnul Sebastian Plămădeală. 


Pentru mai multe informaţii sau înscrieri: office@stageworks.ro

24 apr. 2012

Sindicat de actori.

Se anunţă înfiinţarea unui sindicat al actorilor liber profesionişti. Denumit pe scurt S.A.L.P. el se poate gasi on line aici.

23 apr. 2012

Aţi ţinut post ?

Deocamdata pot să spun că nu este un post ocazional pentru că divulgaritatea umanistică a unui om s-ar putea retuşa pe un blastom al nonşalantei nonconformistice a lui Jean Calvin, numai ca această republistică interumană s-ar putea repudia pe un anumit tronson umanitar...

19 apr. 2012

Wild Carpathia.

De ce ei văd ceea ce noi nu vedem ? De ce se chinuie şi muncesc într-o ţară ostilă, departe de casele lor, pompând milioane...? De ce, de ce...?

Că noi suntem orbi şi leneşi e clar, restul rămâne de aflat...



WILD CARPATHIA difuzat de Travel Channel
Alasdair Grant - Cameram & Coproducător
Paul Lister - Producător general
Charlie Ottley - Prezentator
 Nicoleta Cărpineanu  - Documentare
Max Milligan - Foto

17 apr. 2012

Mulţumiri !


Măcar pe această cale sunt dator să mulţumesc tuturor celor care au vrut să intrăm în contact în această perioadă. Vă mulţumesc prieteni !

Din păcate activitatea neîntreruptă la Centru, o operaţie destul de grea însă suportată cu bine şi curaj de copil dar mai ales câteva probleme de sănătate cu care m-am procopsit pe drum, m-au făcut să nu răspund telefoanelor şi email-urilor în această perioadă. Am preferat liniştea, cu siguranţa că ne vom revedea şi auzi curând.

Tuturor vă urez un an bun pe mai departe, sănătate şi împliniri !

 Hristos a Înviat !

14 apr. 2012

Hristos va învia!


Am închis poarta puţin... Am lăsat ca furia să vă treacă, spaima ca veţi rămâne nemâncaţi, nebăuţi...alergătura nebună ce pierde sufletul...Am închis puţin poarta pentru a îmi recăpăta liniştea. Pentru a nu lăsa ura şi deznădejdea să mă cotropească.

Cu dezamăgirea mă pot lupta, o simt de peste 20 de ani. Aici la întretăierea drumurilor către Orient este sora celui ce îndrăzneşte. Se estompează doar acolo departe, înspre Marele Nord, unde liniştea şi măreţa naturii a biruit micimea sufletelor...

Am închis poarta puţin pentru a mă mai putea bucura. Sper că şi voi... Bucuraţi-vă ! Strig de atâta vreme către fiecare, bucuraţi-vă, acum sunt Paştile cele aducătoare de Lumină şi Nădejde !

dacă Crezi...

cu Dragoste !

11 apr. 2012

Tabără la ART & FUN Center


Perioada: 16 - 22 Aprilie
Locaţie: ART & FUN Center - Bucureşti
Număr de locuri: 15
Activităţi:
Worshop Creativ (Modelare, Desen, Handmade cu şi pe materiale naturale)
Workshop Actorie (Improvizaţie, Jocuri de relaţionare, Noţiuni introductive) 
Activităţi recreative în spaţiul ART & FUN Center
Vizita la un muzeu din Bucureşti
Petrecere surpriză

Contact:
Învăţător Elena Vurtejanu
© Victor Vurtejanu
actoru.ro

10 apr. 2012

Săptămâna Mare.

Începand cu Denia de duminică seara, se cântă până în Sfânta şi Marea Joi următorul tropar:

"Iată mirele vine în miezul nopţii şi fericită este sluga pe care va afla-o priveghind; iar netrebnică e cea pe care o va găsi lenevindu-se. Vezi dar, suflete al meu, cu somnul să nu te îngreuiezi, ca să nu te dai morţii şi afară din Împăraţie să te încui, ci te deşteaptă strigând: Sfânt, Sfânt, Sfânt eşti Dumnezeul nostru, pentru Născătoarea de Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi"

Manastirea Sinaia - Iata Mirele

6 apr. 2012

Jim Marshall


James Charles "Jim" Marshall, cunoscut lumii întregi ca The Lord of Loud,  a fost un om de afaceri britanic, pionerul amplificatoarelor de chitară. Compania sa Marshall Amplification, a creat un produs folosit şi promovat de cele mai mai mari nume din industria muzicii mondiale.

Amplificatoarele Marshall sunt forţa din spatele tuturor greilor începând cu Jimi Hendrix până la Kurt Cobain şi poate şi de aceea lumea muzicală serioasă se pleacă îndurerată astăzi asupra memoriei celui pe care l-au înobilat încă din timpul vieţii cu Ordinul Imperiului Britanic

Jim Marshall
1923 – 2012

4 apr. 2012

Ţărână şi Lumină.


Întotdeauna vor exista distanţe...Oamenii atât de diferiţi şi totuşi atât de asemănători...Idealuri, vise, speranţe, delăsări şi poticneli...Întotdeauna între râs şi zâmbet la fel ca între ceruri şi pământ, ca între vibraţie şi letal...Omul ! Plămădit din infern şi paradis!

Restul...?
Doar o mână de artişti neluaţi în seamă decât arareori şi numai după ce teşchereaua e plină şi burtihanul umplut...

2 apr. 2012

Angajări.

Aşa cum anunţam şi pe site

 angajează:

ÎNVĂŢĂTOR / PROFESOR (part/full time) - 2 posturi
 - studii superioare, minim 5 ani experienţă în domeniu, pasionată de activităţi cu şi pentru copii şi adolescenţi  (exclus persoane din provincie)

- ASISTENT / SECRETAR (full time) - 2 posturi
- studii medii /superioare, cunoştiinţe Microsoft Office, preferabil carnet auto 
 (exclus studenţi sau persoane din provincie)

- ŞOFER DISTRIBUITOR (full time) - 2 posturi
- numai cu auto propriu, studii medii, fără cazier, experienţă trafic în Bucureşti

cei interesaţi pot trimite CV cu fotografie pe adresa:
victorvurtejanu@gmail.com
www.facebook.com/ArtFunCenter