28 feb. 2012

ART & FUN la STAGE WORKS



Iată că lucrurile prind contur. Scapaţi teferi după valurile de zăpada ce ameninţau să ne rupă gardul, am terminat de amenajat şi ieri am reuşit să ne ridicam şi annonceur-ul ce invită pe cei dornici să se familiarizeze cu mediul artistic în noul nostru centru din strada Pavlov 57 din sectorul 1 (lângă Piaţa Domenii).

Ne gândim de ce nu şi la o lansare mai pompoasă dar până atunci am deschis deja sesiunea de cursuri (chitară, actorie, pian, limba română şi engleză, cursurile de dezvoltare personală) şi workshop artistic pe care le oferim public prin compania STAGE WORKS.

Cei interesaţi de activităţiile ce se desfăşoară în "Centrul Cultural STAGE WORKS" pot acum obţine mai multe informaţii la telefon: 0722.414.972 sau trimiţând un mail pe adresa office@stageworks.ro

27 feb. 2012

A murit părintele Ioanichie.

L-am cunoscut ca preot al Mănăstirii Sinaia, duhovnic căutat de foarte multe suflete, retras apoi în pustnicia Bucegilor la schitul Sfânta Ana unde împreună cu fratele Nicolae era înconjurat doar de stânci şi de urşi. Urcam deseori la schit dar nu l-am mai întâlnit niciodată. Despre dânsul aflam veşti doar de la fratele ce îl urmase în munţi şi de la urmele ghearelor de urs ce marcaseră poarta metalică a micuţului schit.

Cei ce nu l-au cunoscut vor găsi acum în locul schitului săpat în piatră de sub cota 1500, o biserică şi un schit mare, încălzit, plin cu cele trebuncioase vieţii în munte. Într-un colţ de pădure l-am găsit pe fratele Nicolae care mi-a desluşit tainele noii construcţii şi toate cele ce se schimbaseră, dar de părinte nu am mai reuşit să dau. L-am privit de departe înconjurat de sufletele pe care le păstorea şi într-un fel ne-am luat rămas bun pentru că nu îmi mai găseam nici loc, nici folos în noua configuraţie a celor de acolo...

A murit luni 20 februarie 2012 şi a fost înmormântat departe, în satul natal, poate ultimul pustnic al Bucegilor aşa cum a fost botezat de cei care l-au cunoscut, pe Părintele Ioanichie Şomcuteanu. Dumnezeul să ierte şi să îl aşeze în Ceata Drepţiilor.

25 feb. 2012

Discursul Regelui.


O poveste despre prietenie, despre onoare şi jertfă, un film cu o distribuţie de prima mână. În rest pentru cei pasionaţi de statistici...premii Oscar, nominalizări şi sume fabuloase la încasări...

Pentru profesionişti o lecţie despre cum se abordează un subiect, un regal actoricesc şi o oră agreabilă petrecută "dincolo de Zid".

23 feb. 2012

Sorin Ilfoveanu


Interesat de destinul maestrului  Ilfoveanu şi oarecum apropiat de dânsul şi de breaslă, bucuros şi oarecum mirat de aplecarea documentarului de pe TVR CULTURAL "Puterea izolării"- realizator Ion Cristodulo, asupra vieţii maestrului, prezint şi eu o altă faţetă a unui diamant: puteţi cunoaşte câte ceva despre maestrul Sorin Ilfoveanu şi vizitând http://www.ilfoveanu.ro/ 

20 feb. 2012

You Tube.

Mă întreb ce ar fi media românească, biserica, sectele, cercurile masonice, terorismul corporaţiilor, fără acest instrument care le-a devenit iată, indispensabil.

Nu mai există transmisie tv fără cel puţin o "preluare You Tube". Nu mai există can-can şi scandal de presă fără o filmare "preluare You Tube". Nu mai există events sau...desueta apreciere...fără a anunţa obligatoriu numărul de accesări de pe site-ul You Tube.

"Profesioniştii" îşi orânduiesc viaţa, cariera, creaţia şi strădaniile după ingeniosul instrument devenit barometru, etalon general, pentru orice... Eşti căutat după "portofoliul You Tube" şi curând probabil va deveni probă eliminatorie în orice examen de admitere, alături de profilul de pe Facebook !

Dacă ai un grup de prieteni, te scoţi în vizualizări şi mâine eşti unul după care întoarce lumea capul pe stradă. Rămâne întrebarea ce le spui... Dar sunt convins că deja se lucrează la platforma virtuală upgrade by "You Tube", ghid obligatoriu cu ce trebuie să faci ca să rămâi în topul accesărilor... deşi u;or agramat şi pe alocuri cepeleag dar...

Vedetă !!!

17 feb. 2012

Am fost, am văzut.

Am fost, am şi povestit despre ce şi cum, am făcut şi două fotografii afară că în interior era "extrem forbiden", spre aducere aminte şi bucuria unui events colosal !


16 feb. 2012

Poze cu actori.

Un spectacol cam sterp, din care am doar câteva fotografii, o amintire de revăzut cu o parte din colegi şi regizorul piesei. Astăzi unii sunt directori, alţii doctori în actorie...fără un minunt trăit pe o scenă profesionistă...unii chelneri prin state...sau cine mai ştie, iar cea mai mică parte sunt încă actori "activi".

Vă las pe voi să ghiciţi ce şi cum dacă vă interesează. Ce trebuie spus este că anul era 1998, Bucureşti, într-un loc magic pentru cei ce i-au trecut pragul, cunoscut de cei mulţi  ca "Studioul Casandra"- astăzi şi el o altă ruină în centrul "vechi" din oraşul gri...
 

15 feb. 2012

Doamneee.

Doamneee ce bun era albul ăsta în decembrie. Ce suport natural şi firesc era...


Doamne ler, Domnului Doamne
extras de pe albumul
"CREDINŢĂ- Victor Vurtejanu"
voce, chitări şi orchestraţii - Victor Vurtejanu
aranjamente muzicale - Mihai Alexandru şi Victor Vurtejanu
producător general: stageworks SRL

14 feb. 2012

Anulare.

Din cauza condiţiilor meteo total neprielnice ce fac imposibilă desfăşurarea în bune condiţii a acestui proiect şi pentru a nu ne expune unor situaţii neplăcute în teren, vă anunţăm că tabără de creaţie "MICUL ARTIST AZUGA - februarie 2012"  nu va mai avea loc în perioada programată  (24-26 februarie 2012) ci la o dată pe care o vom stabili în funcţie de evoluţia condiţiilor meteorologice.

13 feb. 2012

Păcat Whitney...


Nu am cum să o uit în "The Bodyguard" cu Kevin Costner, nici cu "Queen Of The Night" sau mai popularul "I Will Always Love You" piesă compusă şi interpretată de Dolly Parton încă din 1973 dar reluată cu succes de remarcabila voce a lui Whitney...

Nu am cum să o uit pentru că într-un fel se leagă de tinereţea mea şi de anii când puteam asculta şi selecta muzici fără grija zilei de mâine.

Rămas bun Whitney Houston...

11 feb. 2012

Corijenţii.


Un spectacol superprofesionist, precis, curat dar mai ales, lucur rar la noi extrem de punctual, umbrit doar de atitudinea noastră a românilor. Pe scurt ce aveam noi de făcut şi nu suntem încă capabili... Să organizăm nişte toalete decente, cu acces uşor, calculate la numărul de locuri....şi doi să fim punctuali...

La ambele suntem corijenţi...câte ar fi de spus, ce s-ar putea face? Mai nimic. Suntem încă primitivii şi mai avem de tras. Cirque du Soleil prin Saltimabanco, cel mai longeviv spectacol al acestui minunat concept, rămâne una din rarităţiile artistice de neegalat încă în Arta Spectacolului modern.

9 feb. 2012

Saltimbanco


Între sutele de producţii mizerabile ce ne înconjoară, cu pretenţii şi ifose dar paradite şi peticite de le vezi oasele costelive, o veste bună ne va strânge laolată în faţa miracolului slujit încă de unii artişti ca fiind: Arta Spectacolului !

Cirque du Soleil va prezenta în premieră absolută pentru România SALTIMBANCO .  Spectacolul anunţat modest ca "An abundance of joyful and colorful acrobatics in a metropolis", nu visam vreodată să îl pot viziona în România, dar de astăzi opt spectacole vor fi prezentate în Bucureşti !

8 feb. 2012

Şapte tratate secrete de teatru Nô

O carte, un studiu necesar, aproape obligatoriu celor care îşi caută un loc pe scenă.

Floarea e temporară, este tot ce atrage pe moment interesul şi trezeşte curiozitatea; în ceea ce priveşte actorul, floarea apare din fragedă copilărie şi atrage natural simpatia oricui, dar poate să dispară în orice clipă la adolescenţă, când vocea este în schimbare, la fel şi trupul; întrebarea e cum să nu pierzi floarea, ce trebuie să faci ca s-o menţii vie până la sfârşitul vieţii ? Iată ce înseamnă să te dedici exclusiv studiului teatral şi să renunţi la orice altă cale, să te consacri exclusiv acestei arte. Floarea, care apare, dar poate să şi dispară la diferite vârste în viaţa actorului, e în relaţie cu efortul depus. În cazul actorului, sămânţa florii înseamnă antrenamentul îndelungat, ce corespunde fiecărei vârste. În fiecare perioadă din viaţă trebuie să începi, să debutezi din nou. La fiecare nouă etapă, e necesar să îţi aminteşti de început şi să porneşti iar ca de la zero.

6 feb. 2012

Gerul de la guverne.

Fi mi-ar premoniţiile şi presimţu' de cap. Ne-a dat-o de luni ca sa avem ce rumega în pace...Băăăi deci la gerul de afară, la lipsa faimoaselor comitete de dezăpezire şi interviuri cu lichele în haine de blană direct din viscolul cel mai viscol, ne-a copt-o şi micuţul boc-boboc care fuge prin demisie în plină Românie paralizată de ger şi ninsoare...

5 feb. 2012

Alchimie.

Gerul se înmoaie. Ne numărăm pagubele şi scădem cheltuielile dintr-un buget şi aşa prea subţiat. Luni începe o săptămână ce ne va testa anduranţa dar va trece şi sperăm să mai facem încă un pas către inaugurarea Centrului Cultural pe care îl construim. Sănătate să fie că de restul avem parte oricum. 

Cu gând bun la început de februarie, mereu trist pentru mine, şi cu o imagine teribilă a Mării Negre realizată de maestrul Dinu Lazăr, îmi topesc gheaţa din gânduri, construindu-mi primăvara verde.  


Fotografie realizată de Dinu Lazăr

2 feb. 2012

Micul Artist şi cultură în natură.


Taberele de creaţie "MICUL ARTIST" sunt un concept pe care l-am realizat iniţial cu ajutorul cadrelor didactice din şcoala 179 din Bucureşti, pe un grup pilot de elevi din ciclul primar. Acest proiect are ca direcţie şi fundament conceptul creeat şi implementat cu succes de compania STAGE WORKS SRL (iniţial Atelierul Român de Cultură) intitulat sugestiv "CULTURĂ ÎN NATURĂ".

În link este prezentat un material video despre acest concept. Având în vedere solicitările pe care le-am primit, pentru prima dată începând cu acest an vom începe să oferim public acest proiect. Astfel că oricine doreşte să ia parte la workshop-urile de actorie, creativitate, supravieţuire în natură, excursii tematice, cursuri de dezvoltare personală, spectacole, precum şi la toate activităţile educaţionale pe care le-am creeat şi le susţinem începând cu anul 2003, pot să se înscrie de acum la "MICUL ARTIST" proiectul creeat special pentru copii şi adolescenţi ! 

STAGE WORKS SRL:
str. Pavlov 57, sector 1, Bucureşti
tel: 0722.414.972

1 feb. 2012

Hai în tabară cu actorii !


compania STAGEWORKS
organizează

Tabara de creaţie
 "Micul Artist AZUGA - februarie 2012"

PERIOADA si LOCATIA: 24-26 februarie 2012 - Cabana TEI – Statiunea Azuga, jud. Prahova
TRANSPORT: C.F.R. - Bucuresti Nord - Azuga
NUMAR DE LOCURI: 19 locuri
PROGRAM:

DESCHIDEREA TABEREI – Inmanarea programului taberei, cazarea
despachetarea bagajelor, vizitarea spatiilor de desfasurare a workshop-urilor taberei.
WORKSHOP ACTORIE – Atelierul prezinta metode de improvizatie, jocuri de relationare, cantece, susţinute şi cu chitara de actorul Victor Vurtejanu
TUBING si SANIUS (2 ore dim) – Partia Sorica
CURSURI INITIERE SKI (2 ore dim/ 2 ore dupa amiaza) – Partia Sorica, Monitor
autorizat, Echipament complet (skiuri, clapari, bete), Urcari cu teleski incluse
WORKSHOP CREATIV – Organizatorii pun la dispozitie materiale si instructori impreuna cu care participantii creeaza propriile desene, bricolaje, hande-made sau povesti.
EXCURSIE - Statiunea Sinaia - Vizitarea Manastirii Sinaia, Castelului Peles, parc Ghica Transport cu microbuzul dus /intors.
ÎNCHIDEREA OFICIALĂ A TABEREI – Impachetarea bagajelor, predarea camerelor,
deplasarea la gara Azuga
PRET: 390 RON

*Pretul include:
- Cazare 2 nopti in pensiune completa (Internet, TV in camera, bucatarie utilata, 3 bai comune, living, foisor, gratar, terasa, incalzire centrala
- Workshop Actorie, Workshop Creativ
- Intrarea Tubing partia Sorica
- Transport microbus excursie Sinaia
- Transport tur/retur C.F.R.
- CD foto tabara
- Materiale pentru activitati
* Preţul nu include: taxa curs ski
- taxa curs ski este de 70 RON/zi de participant

CONTACT STAGEWORKS:  - Invăţător Elena Vurtejanu
tel: 0755.037.935
e-mail: office@stageworks.ro