30 ian. 2012

De ziua lui Cehov.


"Nu-i auzim pe cei care suferă şi ceea ce e teribil în viaţă se petrece undeva, în culise. Totul e paşnic şi tihnit, doar statisticile mute ripostează"
Anton Pavlovici Cehov

29 ian. 2012

La mulţi ani domnule Vişniec.


Îmi face mare plăcere să îi urez marelui dramaturg român Matei Vişniec, astăzi de ziua domniei sale: La Mulţi, Mulţi Ani ! Sper să reuşim să continuăm cele începute împreună cu domnia sa odată cu colaborarea din spectacolul "Eu, Câinele"!

Mulţi ani cu sănătate, putere de muncă şi multe împliniri vă doresc maestre !

27 ian. 2012

Încă un actor pleacă.


O privire mereu zâmbitoare şi prietenoasă, Actor mare, om inteligent, un greco-catolic practicant (nepot al cardinalului Iuliu Hossu), modest şi comunicativ. De obicei, vorbim mai mult metaforic de tinereţe după şaizeci de ani, dar la Emil Hossu părea că timpul chiar s-a blocat undeva între patruzeci şi cincizeci de ani...

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

25 ian. 2012

Pentru cei interesaţi.


Cei ce doresc să achiziţioneze încă albumul "CREDINŢĂ - Victor Vurtejanu" o pot face accesând magazinul www.clever.ro

Cei din provincie sau străinătate o pot face contactându-mă pe: office@stageworks.ro şi adăugând costurile curier.

"CREDINŢĂ - Victor Vurtejanu"
voce: Victor Vurtejanu
chitări: Victor Vurtejanu
orchestraţii: Mihai Alexandru şi Victor Vurtejanu
producător: STAGE WORKS SRL
demo pe: http://www.ceataluvurtejanu.ro/

23 ian. 2012

Singur de cart - Tudor Mărăscu


Aristocrat, cu aerul său britanic, ne privea prin lentilele fumurii la fiecare examen notând atent orice scăpare. Nelipsit la orice examen, prieten de suflet cu maestrul nostru Dem Rădulescu, la final mă oprea pe holul facultăţii de teatru, privindu-mă atent, calm şi vertical, spunându-mi precum venerabilul Trahanache din "O Scrisoarea Pierdută": "Eşti bun băiete, ai doar puţintică răbdare că şcoala se termină şi vei putea zbura în voie"

Şcoala s-a terminat, ne-am reântâlnit mai târziu în televiziune, apoi am sperat în teatru dar nu a fost să fie...Acum scriu despre regizorul, profesorul şi artistul Tudor Mărăscu cu tristeţe şi gândul că am fost atât de aproape de un alt om extraordinar puţină, atât de puţină vreme...Sper doar că zborul meu i-a plăcut profesorului ce odinoară ne aplauda la fiecare examen de Arta Actorului. Dumnezeu să îl odihnească în pace!

21 ian. 2012

Sfârşitul ca început.


Şi cum toate îşi găsesc sfârşitul ca şi începutul în lumina lui Hristos, am găsit brusc ninsoarea ce s-a lăsat atât de aşteptată, făgaşul pe care să îmi recapăt bucuria de a construi. Chiar departe de lumea dezlănţuită, bucuria de a putea ridica cu muncă şi jertfă din visele tale am găsit că este un gând tocmai potrivit ninsorii ce a început să cureţe de azi noapte oraşul gri...

20 ian. 2012

Iri preşedinte şi Chilian prim ministru!

În a 7 zi de când România este în stradă desprind uşor un adevăr tragic pentru ceea ce trăim. Chiar dacă norodul cu greu şi destul de târziu se urneşte, tragedia nu poate fi depăşită...Nu avem sau mai bine spus nu mai avem lideri...personalităţi!

Analizaţi singuri cum adulmecă, îşi organizează mitinguri paralele, se învârt şi dau târcoale hienele jupuitoare. Sunt din oră în oră pe teveuri...Ba şi venerabilul "iri" pe la nenea voiculescu în ogradă, tuns şi gata de încorporare ne-a re-răsărit...Dar un lider adevărat, capabil să absorbe tragedia naţională, un om cu dragoste de Dumnezeu care să inspire gloata deznădăjduită ce speră încă în minuni, din păcate nu mai avem...

18 ian. 2012

Pupat piaţa endependenţei.

Ca şi conceptul despre muncă, criza la români respectă întru tocmai litera vizionarului Caragiale. Vasăzică maurul şi-a refuzat locul în istorie repliat rapid în tabăra cotonogarilor, meşterul bordurilor a şi lansat super oferta de primăvară în domeniu:  "borduri de cauciuc pentru a preveni violenţele de stradă"  emigranţii şi diasporii bălăcărindu-ne cu "vai dragă ce imagine proastă are ţărişoara noastră dragă în afară..." şi că "vai cum se poate...???" şi bla, bla,bla...ascunşi călduţ la umbra serviciului social ce îi mânjeşte în fiecare lună cu suta de euro...iar şmecherii după ce au încins telefoniada şi plimbările prin taberele cu scut diplomatic au răsărit în toate teveurile "la prime time" să dea mortului sărutarea de pe urmă...

Rămân proştii să stingă lumina şi să rupă uşa ghişeurilor...căci în 3 zile începe colectarea impozitelor. 

P.S. Şi dacă îl plăteşti tot, cuminte şi disciplinat ai şi o reducere de 0,5% ! 

16 ian. 2012

România e în stradă.


Deşi nu e clară cine sunt derbedeii şi cine sunt oamenii serioşi, de ieri noapte în oraşul gri a început ceva. Cu siguranţă va continua...Lipsa de transparenţă şi decizie a unui guvern laş ce stă în genunchi va alimenta focul ce a început să pâlpâie.

Nu e treaba să dau verdicte, toţi avem dreptul la opinie. Că se putea face paşnic ceva, îmi este greu să cred. De ce ? Păi dacă erai pe străzi  în '89 sau '90 te prinde-ai iute că e acelaşi vals. Paşii, intonaţia, ritmul sunt identice. Diferă costumele. Acum se preferă cotiere, jambiere, mănuşi...pe lângă recuzita cunoscută...scut, dube, civili cu walkie-talkie, etc...

Ce e îmi e clar e că punctul de fierbere a fost atins şi de aici încolo nu mai este cale de întoarcere. În '89 românii au sărit pentru un maghiar, în 2012 pentru un palestinian, pare că niciodată pentru ei...

14 ian. 2012

În curând !







Una dintre activităţiile foarte apreciate de copii în taberele de creaţie organizate de noi în anul 2010 a fost şi realizarea de aranjamente decorative din materiale naturale. Noul club dedicat "Micului Artist" pe care îl vom inaugura în strada Pavlov (piaţa Domenii) din sectorul 1, Bucureşti va găzdui pe lângă cursurile de pian, chitară, actorie şi acest gen de activităţi creative ce se bucură de un real interes din partea celor mici, prea mult înconjuraţi de tehnică şi maşinării menite să îi izoleze.

Proiectul "Micul Artist" îşi găseşte astfel un loc permanent dedicat celor mici, un centru cultural şi educaţional atât de necesar în această izolare generală guvernată doar de IT, mall-uri şi o lipsă totală de iniţiativă în domeniul educaţiei.

11 ian. 2012

Maurul si-a facut datoria, maurul poate sa plece !


Şi continuăm să demolăm fără urmă de discernământ, fără onoare, fără scrupule. Demisia doctorului Raed Arafat semnată de premier în regim de urgenţă şi lipsa unor manifestări publice de suport pentru singurul serviciu medical care funcţionează - SMURD - mă lămureşte pe deplin că suntem din ce în ce mai aproape de falimentul moral al societăţii civile din România...Mulţumesc Arafat şi ruşine nouă !

"Adevărul este simplu. Nu mai am cum să apăr sistemul de urgenţă în interior pentru că eu trebuie să susţin fie un punct de vedere oficial, cu care nu sunt de acord, fie să ies afară şi să spun un punct de vedere al doctorului Arafat despre ce se va întâmpla cu sistemul de urgenţă", a explicat medicul.

10 ian. 2012

9 ian. 2012

Ce e de făcut?

Pregătirile pentru noul proiect pe care l-am intitulat provizoriu "Clubul MICUL ARTIST", un soi de regrupare pentru cei mai mici artişti ce îşi doresc să beneficieze de cursuri diverse, de tabere de creaţie, de un loc în care să îşi maifeste talentele şi măiestria şi alte multe activităţi pe care intenţionăm să le oferim publicului, implică şi un soi de vizibilitate publică..de identitate vizuală.

Pentru aceasta am închiriat un spaţiu, am deschis o societate comercială, am obţinut autorizaţii, am demarat investiţii, am început recrutarea de personal şi încet ne apropiem de finalul pregătirilor. Dar ce să vezi.... Mirare mare...! La întrebarea adresată autorităţiilor despre ce acte avem nevoie ca să punem o casetă luminoasă de 30 X 50 cm pe gardul întreprinderii...să te ţii !!!!

1. COPIE C.U.I. SRL
2. CONTRACT INCHIRIERE SPATIU
3. SCHITE TOPOGRAFICE ZONA şi PLAN CADASTRAL SCARA de 1/500 si 1/200 şi
4. FOTO CASA cu SIMULARE DIGITALA APLICARE CASETA LUMINOASA
5. SCHITA CASEI
6. SCHITA CASETEI LUMINOASE

Toate acestea pentru prim pas...!!! Apoi urmează obţinerea uni CERTIFICAT DE URBANISM !!! în baza căruia se întruneşte Consiliul General al Primăriei, care să aprobe o...autorizaţie pentru punerea casetei luminoase pe gard....

Că e aiurea definitiv...am înţeles din prima clipă când am spus "nu vă supăraţi..."
Că o spun şi cei din primărie că e aiurea...pot înţelege...

Dar ce e de făcut....??? Nu mă duce mintea... Ştiu să construiesc, să fac spectacole, să cânt, să muncesc...dar asta....mă depăşeşte...Cum să înaintez eu primăriei acte ce sunt ce sunt deţinute numai de ei, nu înţeleg...

Voi aveţi planul străzii pe care locuiţi ? Ăla cu câte guri de canal sunt pe stradă, câte cabluri şi câţi stâlpi, câte conducte şi câţi dobitoci ca mine vor să îşi pună un plexiglas de 1 metru cu 2 neoane...ca să muncească pe banii lui....???

oare pe unde să o mai apuci Doamneeeee ???

6 ian. 2012

Scurt bilanţ 2011.


Odată cu Sfântul Ioan se termină şi sărbătorile de iarnă. Un bilanţ rapid al lui 2011 se impune şi pentru că a fost un an bogat în proiecte, evenimente şi realizări.

IANUARIE 2011 am deschis porţile studioului nostru pentru cei ce îşi doresc să înveţe sau să perfecţioneze în domeniul artistic. După ce în prealabil am elaborat metodica pentru CURSURI DE ARTA ACTORULUI şi unul pentru CURSURI DE CHITARĂ am primit primii elevi în Studioul V.S.U. Acum, la un an de la demararea acestui proiect oferim încă trei noi cursuri pentru cei doresc să se apropie de mediul artistic.

FEBRUARIE 2011 am demarat în premieră proiectul "MICUL ARTIST" un workshop cultural în natură realizat cu un grup-ţintă de elevi din ciclul primar ai Şcolii nr.179 din Bucureşti. Proiectul l-am derulat cu succes pe toată durata anului 2011, realizând tabere de creaţie artistică în localităţiile Azuga, Horezu şi 2 Mai. Nădăjduim să continuăm şi în 2012 !

FEBRUARIE 2011 am creat "GRUPUL DEM". Constituit în primul rând ca un omagiu adus maestrului meu DEM RĂDULESCU am gândit ca necesar un spaţiu on line gratuit unde găsiţi materiale inedite, informaţii, evenimente dar şi pe câţiva dintre elevii formaţi la instituţia numită DEM RĂDULESCU

APRILIE 2011 şi pe toată durata anului am continuat proiectul  "MAESTRUL DE CEREMONII" un concept propriu de events, lansat de Compania V.S.U. încă din anul 2003.

AUGUST 2011 am avut şansa să fim în backstage-ul celui mai mare Festival al Nordului ! La MALMöFESTIVALEN am înţeles că nu suntem pe un drum greşit, că totul se realizează cu enorm de multă muncă şi durează doar o clipă. Experienţa dobândită acolo, o lecţie binevenită!

SEPTEMBRIE 2011 a marcat premiera spectacolui "EU CÂINELE" după un text de Matei Vişniec în regia lui Adrian Berinde. Distribuţia: Victor Vurtejanu şi Cristina Pleşa. Spectacolul ce l-a avut ca invitat chiar pe autorul textului, domnul Matei Vişniec a fost premiat şi la Festivalul de Teatru TRAGOS  dar a reuşit să capteze şi atenţia mass-media ce a reflectat în câteva articole reuşita noastră !

NOIEMBRIE 2011 am lansat cu succes CLEVER.RO, magazin on line cu peste 400 de produse, aflat în plină dezvoltare, destinat persoanelor juridice ce pot beneficia rapid şi eficient de servicile unei echipe de profesionişti create special pentru acest proiect !

NOIEMBRIE 2011  a marcat încă o reuşită pe plan profesional ! Premiera oficială a filmului
"DACĂ BOBUL NU MOARE"  regia Sinisa Dragin. Un rol pe care l-am făcut cu mare plăcere undeva prin anul 2006 astăzi un film ce a primit premiul "Hubert Bals Fund" la Festivalul de Film de la Rotterdam.

NOIEMBRIE 2011  am reuşit să scoatem pe piaţa muzicală un single de pe albumul "CREDINŢA" Victor Vurtejanu. Piesa Scoală gazdă - voce, chitări şi orchestraţii Victor Vurtejanu. Înregistrat în studioul compozitorului Mihai Alexandru ce semnează şi el o parte din orchestraţiile de pe acest album, acest single a fost difuzat pe câteva posturi de radio şi tv naţionale.

NOIEMBRIE 2011 am înfiinţat STAGEWORKS SRL noua companie de producţii artistice ce a preluat şi va continua activitatea V.S.U.

DECEMBRIE 2011 mai precis în 4 decembrie 2011 am deschis stagiunea de iarnă cu spectacolul
 " SE  ÎNTÂMPLĂ DE CRĂCIUN " producător general compania STAGEWORKS SRL marcând cu această ocazie 10 ani de   activitate ai trupei "CEATA lu' VURTEJANU"

DECEMBRIE 2011 am lansat situl oficial al trupei CEATA lu' VURTEJANU De acum pe www.ceataluvurtejanu.ro veţi găsi informaţii, fotografii, clipuri şi melodii cu trupa condusă de  actorul Victor Vurtejanu

DECEMBRIE 2011 am lansat primul album muzical ! Se numeşte
"CREDINŢĂ - VICTOR VURTEJANU" şi face parte dintr-o trilogie inspirată de cuvintele Sfântului Apostol Pavel: Credinţă, Nădejde şi Dragoste ! Materialul conţine o poveste creeată de Victor Vurtejanu împreună cu Mihai Alexandru şi echipa STAGEWORKS, producătorul şi acestui proiect.

DECEMBRIE 2011 am lansat un nou material video cu CEATA lu' VURTEJANU . Conceput şi realizat de compania STAGEWORKS prin Adrian  Lungu şi Andreea Gruioniu - imagine, Sebastian Plămădeală - editări şi grafică împreună cu Victor Vurtejanu şi Mihai Alexandru - orchestraţii şi aranjamente muzicale, clipul prezintă momente din câteva turnee şi spectacole cu CEATA lu' VURTEJANU


Dacă e mult sau puţin nu ştiu...de ai avut însă timp şi răbdare să citeşti acest material cu toate trimiterile sale, este important ! Atât pentru mine cât şi pentru tine. Înseamnă că existăm încă unul lângă altul, mereu în veşnica căutare...

Un an bun, sub Lumina şi Forţa lui Dumnezeu !

4 ian. 2012

Frica de...rock.


Până mă pun pe picioare şi mai scap de enterocolită şi răceala lui decembrie, mai citim pe ici pe colo ca nu strică. Iaca un articol din backstage-ul anilor '80 semnat de domnul Mitran din Dilema Veche, care mai scapă pe ici pe colo câte ceva din ceea ce a fost, chiar dacă sistemul a învins şi atunci şi acum...