26 ian. 2009

Lupta.


Tot mai des sunt intrebat despre Lupta. De ce Lupta Victore? Sau care Lupta? De ce nu Pace ? Liniste…si asa mai departe…

Raspunsul meu este acesta:
Unii dintre noi am inteles ca va veni vremea cand vom da LUPTA CEA MARE. Uneori lasam sa treaca zilele fara sa ne antrenam catusi de putin.

In fiecare zi ar trebui sa adunam cate o biruinta: asupra lenevirii, lacomiei, maniei, nemilostivirii, clevetirii sau...datului cu parerea!
Daca ACUM nu caut si nu Lupt sa il primesc pe Hristos, mai tarziu ORICUM ma voi lepada...

Sa cerem dreapta socoteala in toate, sa incercam sa fim treji si poate fiecare va intelege cu rabdare, care este Lupta ce il asteapta...

20 ian. 2009

Luptati pana la capat. Nu va temeti!

Ei gata...(re)incepe oficial in curand!

Cei care au mai trait asta recunosc deja "semnalele" .
Cei tineri, naivii si cei fara Dumnezeu vor umple curand un nou alt cimitir...o noua Catedrala a Neamului...
Sau de ce nu alte orase..."martir"

Noile decizii ofciale cu aplicare imediata, le rostesc acum doar pe ultimele trei:
Decretarea STARII DE URGENTA pe teritoriul Romaniei si NESUSPENDAREA acestei "stari" pana in prezent...
"Pasaportul biometric"
Legea nr. 298/2008 sau informarea cetateanului ca este urmarit cu mijloace PSI, interceptat apoi arhivat...

nu fac decat sa adune laolata pe cei ce inteleg, simt si vor renaste!

Fiara a hotarat singura si ca de obicei vrea sange...
Ca de obicei, a uitat de puterea lui Dumnezeu.

Poate acum incercand sa recititi articolele anterioare sa nu mai apar un ciudat...?
Oricum nu conteaza. Mai bine incercati sa-i gasiti pe frati si de acolo urmati Calea.
Dumnezeu e sus si vegheaza!
Asta este singura certitudine...restul il vom "bobina" la nesfarsit pana cand il vom invata intr-un fel...
sau in altul...

Luptaţi până la capăt! Nu vă temeţi! Aşa cum a început creştinismul, aşa va şi sfârşi - în dureri şi în suferinţă. Pecetluiţi creştinismul cu mucenicia voastră!

Nu am, moarte, cu tine nimic


Poate macar asa vom intelege ce am pierdut intr-un alt "accident de masina" din care la fel ca si in cazul mortii Doinei si a lui Ion Aldea Teordorovici, soferul...a ramas in viata.


Nu am, moarte, cu tine nimic,
Eu nici macar nu te urasc...


Dar ce-ai face tu şi cum ai trăi,
De-ai avea mamă şi-ar muri,
Ce-ai face tu şi cum ar fi
De-ai avea copii şi-ar muri?!

Nu am, moarte, cu tine nimic,
Eu nici măcar nu te urăsc.
Vei fi mare tu, eu voi fi mic,
Dar numai din propria-mi viaţă trăiesc.

Nu frica, nu teamă,
Milă de tine mi-i,
Că n-ai avut niciodată mamă,

Că n-ai avut niciodată copii.



IN MEMORIAM

GRIGORE VIERU

1935 Pereita - 2009 Chisinau

15 ian. 2009

Making off - VSU 2008







Fotografii realizate la filmarile din orasele Constanta, Bucuresti si Manastirea Petru Voda de Iulian Dumitru si Victor Vurtejanu.

Studioul de filme V.S.U.



Iata-ne cu ajutorul lui Dumnezeu si in acest punct. Am terminat filmarile pentru primele doua documentare realizate de Vurtejanu Stage Unit.

Inseamna enorm, inseamna certitudine, inseamna incredere. Inseamna continuitate si destin. inseamna dragoste si vise ce se aprind si devin realitate.

Am terminat filmarile de data aceasta din postura de realizator al celor doua dintre documentarele ce alcatuiesc seria intitulata provizoriu "EROII".

Impreuna cu inimosul Cristian Filip presedintele nou nascutei "Fundatii Crestine Parintele Arsenie Boca" ce a contribuit esential la aceasta reusita, am finalizat filmarile la primele doua episoade si anume:

"Un Portret parintele Justin Parvu - Manastirea Petru Voda"

"Jertfa si Lupta lui Dan Lucinescu - Intre Romania si Suedia"

Intrati acum la montaj, pregatim in paralel productia pentru un al treilea film despre o alta personalitate cu un destin absolut exceptional. Aflat acum in varsta de 94 de ani cu mintea curata si exceptional de vie, cu sufletul cald si deschis domnul colonel doctor Iosif Niculescu, eroul de la cotul Donului, a acceptat cu bucurie propunerea echipei noastre si cu ajutorul lui Dumnezeu vom finaliza noua productie ce se va finaliza in perioada 20 ianuarie- 10 februarie 2009

Sunt ani de munca, de cautari, de umilinte nesfarsite si incercari uneori la limita suportabilului. De jertfa si de zbatere, in care am cautat sa pastrez Calea pe care am pasit odata cu moartea mea pentru multe din lumea aceasta si cu renasterea in ceea ce este fara de sfarsit. Dupa aproape zece ani privesc spre la cateva din faptele mele ce imi aduce raspunsul la unul din indemnurile Tatei: "Sa fi barbat! Sa nu faci neamul nostru de ras..."

Va daruiesc cu bucurie cateva cadre pe post de making off si indemn la lupta, la credinta si la dragoste. Aduc marturie doar viata mea. Dupa cele doua materiale realizate cu Manastirea Sinaia ce se gasesc de doi ani pe piata. Apoi opt ani de Concerte, de Colinde, Cantece Traditionale Romanesti cu CEATA mea; cinci ani de productii independente de spectacole, de evenimente, lansari, sesiuni de inregistrari, proiecte de teatru cu copii din Sinaia si Bucuresti. Cam 60 de melodii compuse, orchestrate si inregistrate in studioul meu si inca cateva intamplari...

Da. Poti in tara ta sa fi orice doresti sa fi! Si nu maine. De acum. Din aceasta clipa.


trebuie doar sa crezi...

11 ian. 2009

Events-ul de revelion



Am terminat cu bine primul nostru events de amploare si pentru multi va ramane o amintire faina. Am inteles asta.
Pentru echipa mea a ramas cu siguranta o data pe care nu o vom uita usor.

Events-ului din noaptea cea mai importanta a anului va ramane ca amintirea zilelor cand am ramas aproape singur in fata unei mari incercari, avand patru oameni din echipa cu accidente si evenimente deosebit de grave

Cristian va ramane imobilizat pentru o luna la pat, cu piciorul in gips, avand glezna sfaramata de caderea unui masiv pe el...

Catalin dupa RMN-ul facut prin amabilitatea lui Remus a primit verdictul operatiei de refacere a dureroasei rupturi de menisc...

Lulu cu 2 ore inainte de intrarea publicului a iesit si el. Tot pe calea spitalului. Tot cu picioarele. Un genunchi facut praf in fix trei secunde. Slava Domnului ca dupa radiografie am aflat, se va putea recupera curand fara interventii majore. Ramane doar chinul luptei si al durerii. Dar sunt sigur ca si ceva invataminte.

Dl. Ene a avut un deces in familie chiar pe data de 31 decembrie...

Astfel dupa acest events, dupa toate semnele si semnalele pe care le primeam, dar si dupa accidentul la care am asistat fara voia mea in noaptea lui 29 decembrie 2008, care ma atins extrem de puternic, revin la puterea clipei...
La sansa de a cumpani corect sansele. De a avea rabdarea. Intelepciune si dorinta de a apela la rugaciune, la Dumnezeu.

In rest ce am aflat, s-a intarit si cu ocazia acestui eveniment. Curand voi porni spre casa. Spre cei asemeni mie.

Sa avem cu totii un an fara durere si sa fie pace.

Multumesc inca odata, o fac si public aici, celor care au avut puterea, inteligenta si forta de a ramane pe baricade atunci cand totul o lua la vale...

Multumesc doamnelor Florica Gaspar, Liana Sega si Veronica Nicolae.

Domnilor Sorin Paun, Lucian (Lulu) Tudoran, Florin Moldoveanul pentru interventile lor prompte, stoice si salvatoare.

Ieromonah Mihail Harbuzaru, agentului Cristian, agentului Ion, capitan dr. Remus Glogojeanu, domnilor Sebastian Plamadeala, Cristian Filip, Catalin Tunsoiu, Catalin Stelian.

Firmei Multimediastil srl, domnilor Ion si Robert (Bobo) Weiss pentru bunavointa si gentiletea lor.

Dar in primul rand spectatorilor si celor care in noaptea de 31 decembrie 2008 spre 1 ianuarie 2009 au acceptat, raspunzand prin dragoste sa ne daruiasca primele aplauze din anul 2009. La Multi Ani Romania si sa iti fie bine!


Victor-Andrei Vurtejanu

7 ian. 2009

iBand

Si in definitiv de ce sa nu arate asa instrumentistul din viitor? Daca cei care studiaza ani grei la Conservator se bat sa cante pe vapoare si nu ii mai poti aduce decat pe sute de euro la o hora sau calus, de ce sa ma mai mir ca muzica va incape pe mana calculatoristilor, ipodistilor sau a nevestelor de lautari scapate de betia barbatului...?
Auditie placuta…!

5 ian. 2009

La multi ani tuturor!


Fie ca Domnul sa stearga tot raul pe care l-am facut in anul trecut, ca si in toate zilele vietii noastre si sa ne sprijine in toate inceputurile bune pe care le vom pune de acum inainte. Cer iertare tuturor la inceputul acestui an si daca mi-a gresit cineva cu ceva, il iert din toata inima. Dumnezeu sa ne aduca pe fiecare mai aproape unul de altul prin ganduri bune, prin rabdare si prin cunoastere dar mai ales prin Dragoste, care plineste toate lipsurile. La multi ani tuturor!